Seniorien kärki kouluratsastuksen SM-kilpailuissa Primus-tallilla oli tasainen. Kirkkain mitali pujotettiin lopulta Bøgelys La-Ron kanssa sekä lauantain että sunnuntain luokat täpärästi voittaneen Elisabet Ehrnroothin kaulaan.

Ehrnroothille oli iloinen yllätys kirkastaa vuoden takainen Wizardilla ratsastamansa hopea.

”Olen todella tyytyväinen hevoseeni, joka – toisin kuin Ainossa – taisteli tänään kuumudesta ja väsymyksestä huolimatta minun puolestani. Jo se oli iso voitto.”

Ehrnrooth on voittanut suomenmestaruuskultaa kaksi kertaa aikaisemminkin, mutta edellisestä kerrasta on kulunut jo kuusitoista vuotta. ”Tässä lajissa on hienoa, että vaikka on jo pidemmänkin aikaa ollut poissa kärkikarkeloista, on mahdollista tulla takaisin”, Ehrnrooth toteaa.

Viimeksi kultamitaliratsuna toimi Angard – Ville Vaurion 17-vuotiaan D’artagnanin isä. Senioreiden hallimestaruuksissa huhtikuussa Vaurio ja D’artagnan voittivat kultaa. Tänään ratsukko joutui tyytymään hopeaan.

Pronssille ratsastanut Maria Pyykönen lähti Zellen kanssa kirkastamaan edellisvuotista pronssimitaliaan, mikä näyttikin lauantaisen grand prix -luokan toisen sijan jälkeen varsin mahdolliselta. Sunnuntaisessa vapaaohjelmassa tuli kuitenkin kalliita rikkeitä. Pyykönen joutui taipumaan tallikaverilleen Vauriolle, joka oli saanut lauantaisen kolmossijansa jälkeen säädöt paremmin kohdilleen.

Senioreiden SM-kilpailuiden toiseen osakilpailuun osallistui vain 4 ratsukkoa, koska edellytyksenä oli 65 prosentin tulos ensimmäisestä osakilpailusta.

 

Primuksella ratkaistiin myös ponien suomenmestaruus. Siinä ponimestari Pinja Salmela uusi edellisvuoden mestaruutensa poninsa Reitland’s Du nur Du B:n kanssa. Vaikka ponituloksissa olikin muuten hajontaa – etenkin lauantaina – oli Salmela kaikkien tuomarien yksimielisellä päätöksellä ylivoimainen ykkönen sekä lauantain että sunnuntain luokissa.

Hopeaa ratsasti Fanni Olkkonen ponilla Darius v. Herrehof ja pronssia Rosa Salo ponilla Sir Maximus Welshwarrior. Seuraavaksi Salmela pohtii Euroopan-mestaruuskilpailuja.

 

Pinja Salmela ja Reitland's Du nur Du B.Pinja Salmela ja Reitland's Du nur Du B.