Kolmesta oriista puhtaimmin paperein testissä selvisi 6-vuotias, nuorten hevosten MM:tkin käynyt holsteiner Crunchtastic (Crunch – Carpaccio).

Se pukitteli esteen jälkeen, mutta hyppäsi puhtaasti ja isoa, ratsastajan mukaan esteet olivat 140 ja 150 sentin välissä.

“Hän oli tosi pirteä, ihan selkeästi hän haluaa jo kisoihin. Hyvä fiilis jäi. Se suoritti ihan omalla tasollaan ja kauniisti”, hevosen esittänyt Riikka Harjula totesi.

Orilautakunta antoi oriille toistaiseksi voimassa olevan luvan ja totesi, että se vaikuttaa varovaiselta, hypyissä on voimakas, nopea ponnistus, oriilla on hyvä kapasiteetti ja se keskittyy hyvin.

 

Jesse Arolainen esitti 5-vuotiaan FWB-oriinsa Las Vegas SC (Lissabon – Lorentin)  kevyesti ja tilaa antaen. Ori toimi hyvin, mutta ei ollut tarkimmillaan. Se pudotti ensimmäisellä radalla kolme, ja toisellakin yhden. Orilautakunta moitti esittämistä turhan etupainoiseksi, ja olisi halunnut nähdä oriin testiratsastajan kanssa.

Arolainen oli kuitenkin tyytyväinen hevoseen, ja hän totesi esittäneensä oriin haluamallaan tavalla.

“Ori oli tosi rento, ratsastettavissa ja pyöreä. Tämä oli sille varmasti positiivinen kokemus. Omalle tekemiselle sain toivottavasti hyvää näkyvyyttä. En halunnut lyhentää oria vielä, vaan se kootaan vasta sitten, kun sillä on voimaa tehdä se oikeaoppisesti. Hevosella on paljon sydäntä ja luonteen lujuutta, ja voin kuvitella, että se merkitsee, kun kohdataan se tilanne, jossa musiikki soi”, Arolainen totesi. Hän pitää Las Vegasin oriina ja tähtää sillä kaikkein isoimpiin luokkiin.

 

Sammaliston tallin hollantilaisella 4-vuotiaalla Londenilla (Comme Il Faut – Lando) ei ollut täysin helppoa. Se katsoi tarkasti esteitä, ja sarjan kohdalla myös lähellä olevaa tuomaripöytää, minkä takia se tuli monta kertaa kahden askelen välin kolmella askeleella, mutta hyppäsi silti kiltisti, tarkasti ja puhtaasti. Lopuksi se tuli sarjalle isommin eteen ja pudotti, mutta teki sitten vielä kerran tehtävän puhtaasti.

“Londen tuntui hyvältä. Se on ollut minulla niin vähän aikaa, että siihen nähden superhyvin. Ja täysi 10 luonne”, Harjula kommentoi.

Orilautakunta hieman nikotteli, mutta antoi oriille luvan, joka tuli vuodeksi, kuten 4-vuotiaille oli etukäteen ilmoitettu. Ori oli yritteliäs ja vaikutti varovaiselta, lautakunta totesi.

Ensimmäisellä videolla Londen ja onnistunut sarja, toisella Crunchtastic okserilla. Videot Team Harjula

Juttu päivitetty tulosten julkistamisen jälkeen, korjattu Las Vegas -oriin ikä