Tom Gordin sekä Juha ja Antti Linna hiillostivat Urheilufoorumin tähtikisakesä-tietoiskussa estekomitean puheenjohtajaa Harri Nordströmiä vuoden 2018 kilpailukalenterin laatimisesta.

”Harvinaisen huono päätös estekomitealta, ja hallituksen olisi pitänyt ajaa komitean yli. Siksi pyrin saamaan muutoksen huomenna liittokokouksessa”, Gordin sanoi estekomitean päätöksestä, jossa Hanko ja Salo jätettiin ilman GP-osakilpailuja.

Antti Linnan mukaan Nordströmin perustelut siihen, miksi Salon Ratsastusseura ei saanut aiempaan tapaan GP:tä, ovat kuulostaneet ”imbesilleiltä ja röyhkeiltä”, ja Linnan mukaan pääsyyksi on sanottu vain estekomitean vaihtelun halu.

Tietoiskussa käydyssä keskustelussa Nordström perusteli asiaa sillä, että yksi kaupunki ei voi saada kahta kilpailua. Muita syitä olivat SRC:n eli kilpailut saaneen seuran panostus palkintoihin sekä aiempien kilpailuiden starttimäärät ja KIPA:an ilmoitettu yleisömäärä.

”Olette keksineet kriteerit sen jälkeen kun olette tehneet päätöksen. Kannattaa, Harri, miettiä paremmat selitykset huomiseksi”, Salon Ratsastusseurassa toimivat Juha ja Antti Linna toivottivat.

Keskustelu loppui siihen, kun aika loppui ja tilaan alkoi virrata uusia ihmisiä. Se käydään loppuun sunnuntain liittokokouksessa, kun käsitellään RCC/BCM:n aloitetta.  Aloitteessa on toivottu, että se tehtäisiin asiasyistä jo kokouksen alkuvaiheessa.