Mikaela Fabricius-Bjerre sai senioreiden koulujoukkueessa ratsastettua Skovlund’s Gaminilla hyvän GP-ohjelman. 

“Tai siis siinä oli hyviä kohtia.”

Jatko riippuu siitä, pääseekö suomalainen 12 parhaan joukkoon vai ei. Mikäli pääsee, hän pääsee küriin, mikäli ei pääse, se on GP special.

“Joo, säännöt ovatkin nyt sellaiset. Mutta eipä sekään mua häiritse.”

Tiukille kür saattaa mennä, sillä loppua kohden nähdään kuuma ryhmä. Mutta tämän hetken laskujen mukaan Fabricius-Bjerre on 66,957 %:llaan mukana 12 parhaan joukossa jo nyt, kun luokka on vielä kesken. Toinen suomalaisratsastaja, Maisa Torkkola,  joutuu sen sijaan Don Juanilla tyytymään GP specialiin, sillä vähän päälle 60%:lla ei küriin pääse.

Tuomaripisteet vaihtelivat jonkun verran, Fabricius-Bjerrellä sijojen 3-8 välillä ja Anna Kasprzakin kohdalla jopa haitarissa 1-10, mutta siitä Fabricius-Bjerre toteaa vain: “No joo, sellaista se on. Tuomarilaji!”

“Valitettavasti kakkosvaihdot menivät rikki ja se on iso virhe. Hevonen menetti tasapainon, ei siinä muuta, en usko että edes spookasi. Itse asiassa en tiedä mitä siinä tapahtui, kun ei se oikein videollakaan näy. Koetettiin valmentaja Rune Willumin kanssa katsoa, eikä oikein nähty.”

Pisteet tipahtavat tulospöytäkirjassa muuten tasaisesta 7,5-6 -numerorintamasta laukanvaihtokohdassa 4:ään ja 5:een. Lisätystä ravista puolestaan tuli kahteenkin otteeseen 8.

“Muuten valmentajan kommentti oli, että oikeaan suuntaan menossa.  Oma fiilis tosin, että olisi ehkä voinut olla vähän lennokkaampikin ja sujuvampi se ohjelma. Nyt oli ehkä vähän liian kontrolloitu.”

Senioreiden koulumaajoukkue hajosi yhden ratsastajan sairastuttua, mutta se ei Fabricius-Bjerren motivaatiota haittaa.

“No ei vähääkään. Tämähän nyt on tällainen yksinäisten susien laji koko kouluratsastus!”

GP:n tulokset täällä

 

Lisää teemasta: PM-kisat 2019