Hevoskauppias Stephan Conter on lähettänyt FEI:lle avoimen kirjeen taannoisen Sports Forumin jälkiseurauksena (Hevosurheilussa 12.4.).

Conter viittaa puheenvuoroon, jonka Henk Nooren foorumissa piti, mutta johon ei vastattu, vaan katkaistiin tylysti ja jopa kiusallisella tavalla.  Nooren halusi tietää miksi FEI on sallimassa yhden kisajärjestäjän,  Global Champions Leaguen,  päättää ratsastajakutsuista muita kisoja vapaammin.   Suomeksi sanottuna tämä tarkoittaa, että Global Champions -kisat saavat myydä tuottoisia pay cardeja. Silti GCT-kisoissa jaetaan saman verran ranking-pisteitä kuin muissakin samantasoisissa kisoissa. Ranking-pisteet taas ovat se houkutin, mitä kaikki ratsastajat metsästävät. On helppo laskea, että luokassa, joka koostuu jopa 60 %:sti ratsastajista, jotka ovat saaneet osallistumisoikeuden paksulla lompakolla eikä taidolla, ranking-pisteiden jakautuminen ei tapahdu riittävän oikeudenmukaisin ja urheilullisin perustein.  Myöskään liiketaloudellisesti kisat eivät ole samalla viivalla, jos toisen myymät pay cardit rajoitetaan 20 %:iin siinä missä toinen saa myydä niitä 60 %:lle kisan osallistujista.

Conter ehdottaa, että kyseistä sääntöä muutetaan. Hän ehdottaa, että 5ja 4  tähden kisat -ja niistä kertyvät ranking-pisteet- demokratisoidaan, eli vapautettaisiin palkintorahaminimistä. Tämä laskisi ratsastajille koituvia starttimaksuja, jotka FEI:n mallissa nousisivat sietämättömiin summiin. Conter perustelee, että palkintoraha ei ole urheilullisen tason mitta.

”Tämä loisi lisää 5 ja 4  tähden kisoja ja enemmän mahdollisuuksia ratsastajille”, Conter perustelee. Conterin mukaan 1-3 tähden CSI-kisat tulisi vapauttaa kokonaan.

”Niitä tulisi saada järjestää aivan niin kuin kisajärjestäjä itse parhaaksi näkee.”