Suomen Ratsastajainliiton hallituksen puheenjohtaja Mikael Forstén on ilmoittanut tänään maanantaina liiton hallitukselle, että ei aio hakea toista kautta liiton puheenjohtajana.

Forsténin kolmivuotinen kausi päättyy tämän vuoden loppuun. Puheenjohtaja kaudelle 2021-2023 valitaan liiton syyskokouksessa 22.11.

“Yksittäinen merkittävin tekijä päätökselleni ovat ajankäytön haasteet ja tämä korona. Ei siksi, että korona on vaikeuttanut asioita ja liiton toimintaa, sillä haasteet vain motivoivat minua. Vaan siksi, että koronan takia urheilun ja puheenjohtajuuden yhdistäminen on ajankäytännöllisesti erittäin vaikeaa. Karanteenien takia esimerkiksi tuleviin kokouksiin osallistuminen on hankalaa”, Saksassa kilpahevosiaan pitävä Forstén perustelee ratkaisuaan.

Hän toteaa, että paljon työssä jäi kesken, mutta paljon myös saatiin tehtyä.

“Tein kauteni alusta loppuun asti, kuten suunnittelin. Tulin tilanteeseen, jossa haluttiin liitossa jotain tapahtuvan. Emme ole saaneet koko muutosta maaliin, mutta nyt avaus on tehtynä ja uusi pelipöytä rakennettuna. Tästä joku muu voi jatkaa lajin ja liiton kehittämistä  motivoituneen ja hyvän hallituksen ja toimiston kanssa”, Forstén sanoo.