Kolme sukupolvea: vasemmalla Porteur De Lumiére ja Lubell K, oikealla Porteur de Lumiére ja Comme La Lumiére.
Kolme sukupolvea: vasemmalla Porteur De Lumiére ja Lubell K, oikealla Porteur de Lumiére ja Comme La Lumiére.Kuvat: Mintti Hassinen

FWB:iden ihastelua ja PM-ihmettelyä

Hevosurheilun ratsastustoimitus ei saanut päätettyä, mistä hevosesta tehdään kuukauden FWB.

Niitähän oli  nimittäin neljäkin orivaihtoehtoa, kun oripäivillä näytettiin, että Suomessa osataan kasvattaa paitsi kouluhevosia, myös estehevosia. Esittelyyn valikoitui tällä kerralla itseoikeutetusti 4-vuotias oripäivävoittaja Quillan KS ja sen kasvattaja-omistaja Eeva-Liisa Penttilä sekä pitkää suomalaista kasvatusta edustava 3-vuotias Comma La Lumiére.

Quillanissa olisi aineksia uudeksi elämänhevoseksi, vähintäänkin uudeksi Königin’s Sohniksi. Mutta sata hevosta kasvattanut ja myynyt Penttilä sanoo oppineensa läksynsä: Quillan KS menee myyntiin. Penttilä puhuu avoimesti kilpahevosen pitämisestä ja myös siihen liittyvistä talouskuvioista. Ja kertoo tietenkin lisää tunnelmia viime lauantailta, kun hän seurasi oripäiviä kotona netin kautta, ja odotti Londenia voittajana palkintojenjakoon.

Quillan KS ja Penttilä ovat FWB-jutun kovaa ydintä, mutta niin on myös Mintti Hassisen Comme La Lumiére. Perehdymme siihen erityisesti tuottoisan tammalinjan kautta. Alussa nimittäin oli Päivi Martinmaa ja hänen kouluratsukseen huutokaupasta hankittu Espania.

Kerran Martinmaa kuitenkin keksi pyytää Kimmo Kinnusta testaamaan koulutammansa hyppylahjoja. Kerta kerralta estettä nostettiin ja jopa Kinnusta alkoi jo hirvittää, kun Martinmaa vain nosti ja nosti. Ensin loppuivat tolpat, sitten jatkopalatkin. Este oli jo hyvän matkaa päälle 180 cm, mutta tamma vain hyppäsi.

Kapasiteettia tulee sieltä linjasta, sanovatkin kaikki asianosaiset.

Uutispuolella ihmettelemme PM:iä, virallisemmin Nordic Baltic Championships -kilpailuita, joiden järjestämisestä ei ole tehty päätöstä Hevosopistolla, jonka hallitus kokoontui vielä torstai-iltana.

Kouluratsastuksen ikäluokkaratsastajien maajoukkuevalmentaja Marko Björs oli torstaina jopa kiihtynyt tilanteesta, johon on ajauduttu.

”En ymmärrä tätä, ja olen täysin häkeltynyt. Syksyllä olimme mukana EM:issä Unkarissa, joissa mukana oli parikymmentä maata, ja kaikki onnistuttiin hoitamaan turvallisesti”, hän kommentoi.

Björs painottaa, että PM:t ovat valtavan tärkeä asia ratsastajien urapolun, motivaation ja myös tukijoukkojen sitoutumisen kannalta.

Tilaa Hevosurheilu, niin tiedät, mistä ratsastuskansa puhuu. Täältä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi