Crowne Plazan, entisen hotelli Hesperian, kokoustila oli tupaten täynnä esteväkeä.
Crowne Plazan, entisen hotelli Hesperian, kokoustila oli tupaten täynnä esteväkeä.Kuva: Leena Alerini

Esteiden GP-kilpailukalenteri valmis

SRL:n lauantaisen foorumipäivän suosituin laji osanottajien määrästä päätellen oli esteratsastus. Pieni kokoustila oli tupaten täynnä ja puheenvuoroja käytettiin. 

Markus Backlund veti seminaarin, jossa luodattiin tulevaa vuotta.

Kilpailukalenteri on valmistunut edellisiin vuosiin verrattuna aikaisin, vaikka Backlund totesikin tehtävän olevan aina melkoinen palapeli ja että tänä vuonna varsinkin siinä oli mausteita, koska Suomen nations cup -osakilpailua palloteltiin aivan näihin päiviin asti.

"Ai helppoa tänä vuonna? Tämä täällä nähty on jo versio 14", Backlund naurahti.

6 osakilpailua jäi GP-sarjassa kokeiluksi, joka ei tuonut mitään uutta ratkaisevaa parannusta sarjaan.

Seinäjoelle on syntymässä aivan uusi kilpailupaikka. Tuomas Virrankoski kertoo, että kaupunki on innostunut ja kustantaa hiekkakuitupohjaisen kentän joen rantaan, kaupungin "parhaalle mahdolliselle tontille". Ensimmäinen tapahtuma siellä on jo 5.-7.6.2020 SRL:n 100-vuotisjuhlien hengessä. Kisan nimi on Seinäjoki GP, muttanimestään huolimatta se ei ole ainakaan vielä osa GP-sarjaa.

Sarjakilpailuissa on ollut kuluneena vuonna liian vähän lähtijöitä.

"Reagoimme siihen perustamalla uuden 125-130 cm sarjan nimeltään Small GP. Finaali ehkä Laaksolla, ehkä jossain muualla", Backlund kertoi.

JoukkueSM keskustelutti. Tämän kisan järjestäjäksi haluaa perinteisesti moni.  JoukkueSM:ää mietitään GP-finaaliviikonlopulle, joka on osan mielestä hyvä idea, osan mielestä ei.

Laakson pohja, GP-finaalipaikka,  herätti keskustelua.  Wrede kertoi, että pohja kunnostetaan. "Hiekat seulotaan ja kivet poistetaan, kenttä tasoitetaan,  sillä parkkipaikan kulma on 1,5 metriä alempana kuin muu osa, salaojitus tehdään. Periaatteessa uusi pohja. Siitä pitäisi tulla kelpo,  mutta ei uusi.

Tom Gordin esitteli esteratsastuksen uutta kisasarjaa Grand Slamia Tampereella, Ypäjällä ja Hangossa.

”Kolmen järjestäjän kanssa haluttiin tuoda jotain uutta olemassa oleviin päivämääriin, emme halunneet tunkea mitään lisää kalenteriin. Valittiin kisapaikat, koska ne keräävät paljon yleisöä. Tavoitteena 10 000 joka osakilpailuissa.

Todettiin, että SRL:n sarjojen tehtävä valmistella 2* CSI-kisoihin asti.

Miten se parhaiten tapahtuu, siitä oli montaa mieltä.

Teknisyyttä, pituutta vai estekorkeutta lisää? Vai kaikkia?

Kenneth Wreden toteamus, että Suomessa esteet ovat liian pieniä, sai kannatusta.  "Mitä teknisyyteen tulee, ensin esteet oikeisiin korkeuksiin ja pituuksiin ja sen jälkeen ruvetaan tekemään temppuja niiden kanssa", hän sanoi.

Sanna Backlund oli samaa mieltä. "Ei maailmalla ole kikkailuja välien kanssa metrin luokissa."

Markus Backlund muistutti lopuksi, mikä on esteratsastuskomitea, sillä komitean toimivalta on jossain määrin epäselvä.

Lajikomitea on asiantuntijaelin, joka vastaa kotimaan kilpailutoiminnan ohjauksesta. Siihen kuuluu pj:n lisäksi noin 6 jäsentä, joiden tulee olla kilpailutoiminnan asiantuntijoita eri aloilta.  Se työskentelee hallituksen alaisena ja raportoi lisäksi HUJO:lle ja urheilujohtajalle. Komitean nimeää liiton hallitus kuultuaan komitean puheenjohtajaa ja lajiseminaaria.

Tomas Kiviranta, Marita Rovamo ja Krista Välimaa-Syrjänen olivat hakeneet komiteaan, mutta lajiseminaari kannatti estekomitean nykyjäsenistöä, joskin myös "uutta sukupolvea" ehdotettiin. Lisäksi mukaan ehdotettiin ja kannatettiin Janne Ruskeeniemeä.

Nykykomitean jäsenet ovat Markus Backlund, Henrik Ehrnrooth, Marina Ehrnrooth, Teppo Hakala, Jukka Koivisto tai Aki Ylänne SRL:n Sport Officesta, Nina Konkari, Piude Myrskog, Juho Norilo, Petri Pesonen SRL:n hallituksesta sekä Anu Tuomi.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi