“Kun se on nopea, se on nopea”, totesi Susanna Granroth Baccarastaan lauantain pääluokan voiton jälkeen Tallinnan kahden tähden estekilpailuissa.

Korkeutta oli 145 senttiä, ja Granroth hyppäsi molemmat kierrokset puhtaasti.

“Baccara oli oikein hyvä, ja uusintarata sopi sille”, myhäili Granroth, joka oli toisella kierroksella yli viisi sekuntia nopeampi kuin toiseksi sijoittunut Vladimir Beletskiy.

Baccara on pärjännyt Tallinnassa aiemminkin hyvin, mutta hypännyt yleensä pienempää linjaa. Granrothin aiempien kausien ykköstykin Anatevkan toipuessa irtopalaleikkauksesta ratsastaja on ilman varmaa isojen luokkien hevosta.

“Huomenna kävelen MC-radan ja päätän sen jälkeen, starttaanko sitä Baccaralla. Leopoldo saa hypätä täällä pienempää, radan reunat ahdistavat sitä. Itselläkin tänään hermo petti ja tein sillä voltin”, Granroth kertoo.

Myös lauantaiaamu alkoi suomalaisvoitolla, kun Jenna Yrjövuori voitti nuorten 130-luokan Graalilla.

“Perjantaina Graal oli tosi jännittynyt, niin aloitin rauhassa, mutta kääntelin vähän ja pidin reipasta tempoa”, Yrjövuori kertoo. “Graal on tosi nopea, kun se on hyvä, mutta jännittyneenä se menee matalaksi. Kun se on rento, sillä olisi scouppia hypätä 150-luokkia miten päin vaan”, Yrjövuori kiittää.

145-tulos tässä, nuorten luokan tulos tässä.