Sunnuntaina ei ollut Ermelossa Emma Kanervan ja Greek Airin päivä. 

Pettymys oli suuri, sillä Kanervalta odotettiin upean karsintatuloksen jälkeen paljon. Suomalaistuomari Maria Colliander raportoi jopa, että tuomarikollegio oli kiinnittänyt Kanervan esiintymiseen erityisen paljon positiivista huomiota. Hän ei ollut oman tuomarointityönsä takia itse ehtinyt  Kanervaa näkemään, mutta kansainväliset kollegat olivat sanoneet, että “Emma ratsasti ihanasti”.

Alku näytti sunnuntainakin mitä lupaavimmalta.  Ratsukko saapui areenalle joustavassa, aktiivisessa, voimakkaassa, ilmavassa, hieman hidastahtisessa ravissa.

“Mikä elegantti hevonen!” totesi kommentaattori, hollantilainen maajoukkuevalmentaja Alex van Silfhoutkin.  “Tuskin koskee maahankaan!”

Hän huomautti kuitenkin lähes samantien, että kuolaintuntumassa oli parannettavaa.

Muutama hetki myöhemmin alkoivat vaikeudet.  Siirtymisissä oli ongelmia käyntiohjelmassa ja tilanne paheni laukkaohjelmassa. Lyhyellä sivulla hevonen oli lähteä ratsastajansa alta ja piruetin jälkeen se putosi raviin.

Kanerva ratsasti ohjelman loppuun niin hyvin kuin pystyi. Pisteet jäivät vaatimattomiksi, 67,4%,  ja ratsastettavuuspisteissä rokotettiin lisää.

van Silfhout oli ymmärtäväinen.  “7-vuotiaalla ei tarvitse tapahtua paljon kun ollaan jo tilanteessa, että mikään ei sinä päivänä enää suju”, hän muotoili.

Kanerva on samoilla linjoilla van Silfhoutin kanssa.  Hän totesi Greek Airin nähneen ja tehneen viikonlopun aikana paljon. “Kaiken kaikkiaan kuitenkin tämä oli hevoselle hyvä kokemus”, Kanerva luonnehti. Hän jäi katsomaan luokan loppuun ennen paluumatkaa kotiinsa Hampurin lähelle.

Luokan voitti britti Charlotte Fry KWPN-hevosella Glamourdale

Klo 12.50 lisätty Kanervan kommentti

Tulokset

 

 

Lisää teemasta: Nuorten kouluhevosten MM-kisat