Hagelstam valmistelee 15-vuotiasta näyttävää ruunaa myös kesän EM-kilpailuita ajatellen.

Hallimestaruudet kilpailtiin Ypäjällä Hevosopistolla. Luokkaan osallistui 7 ratsukkoa.

Jo hieman iällä oleva Sangraal (Sir Donnerhall I – Negro) teki GP-debyyttinsä Hagelstamin kanssa tämän vuoden puolella, juuri ennen kilpailutauon alkamista. Siihen nähden harppaus eteenpäin oli valtava.

“Mä olen kyllä tosi tosi tyytyväinen!” Hagelstam sanoi iloisena voiton ratkettua.

FWB-ruuna on hänen itse kouluttamansa, mutta se tuli hänelle takaisin pitkän tauon jälkeen Saksasta lokakuussa. Yhteistyö on siis tällä erää lyhyt. Rata oli tästä huolimatta ehjä.

“Nyt ainoa virhe ohjelmassa oli se, että siirryttäessä laukasta raviin se siirtyikin käyntiin”, Hagelstam kertoo.

Hevosella on erityisesti hyvä ravi piaffeineen ja passageineen, ja se tekee vahvasti myös sulut ja sarjat, Hagelstam summaa. Haasteet tulevat siitä, että hevonen on rungoltaan pitkä, ja ratsastajan on oltava tarkkana, että se pysyy takaosansa päällä. Etenkin lisäyksissä on vielä parannettavaa.

“Se on iso, raamikas hevonen, ja mulle ainakin tarpeeksi iso”, Hagelstam hymyilee.

Hevosen suunnitelmista päättää sen omistaja Vora Shruti, mutta Hagelstam olisi mielellään jatkamassa. Heti huomenna jatketaan maajoukkuevalmennuksessa Rien van der Schaftin silmien alla. Siellä liikkeelle pääsee myös Hagelstamin toinen huippu-FWB New Hill Julitrea.

“Minulle on tosi merkityksellistä, että nämä molemmat ovat FWB-hevosia, ja että olen löytänyt ne ja ratsastanut niitä alusta lähtien. Se on vähän sulka hattuun”, Hagelstam myhäilee.

FWB:illään hän myös tähtää ensi kesän EM-joukkueeseen. Ratsastajalle tilanne on erinomainen, kun ei tarvitse olla yhden kisavalmiin hevosen varassa.

“Kyselin heti Rieniltä, kannattaako Sangraaliin satsata maajoukkuetta ajatellen, ja hän sanoi, että ehdottomasti. Hän on tykännyt siitä tosi paljon”, Hagelstam kertoo.

Luokassa toinen oli Pilvi Tuominen G-Renzolla ja kolmas Anu Sironen San Quellella. Syntymäpäiväsankari Anna von Wendtin hevonen Sir Fashion ei suostunut tekemään piaffia kuin vasta loppulinjalla, ja pari jäi tuloslistan loppupäähän.

Hallimestaruustuloset täällä.

Stella Hagelstam, New Hill Julitrea ja Rien van der Schaft.Stella Hagelstam, New Hill Julitrea ja Rien van der Schaft.