Stella Hagelstam ja Sangraal voittivat Viron Pärnussa CDI-W-kilpailun grand prix’n.

Suomalaisratsukko sai tasan 70 prosenttia ja jätti isäntämaan Dina Ellermanin ja Donna Annan toiseksi selvällä erolla, Ellermanin tulos oli 68.478 prosenttia.

Hagelstam ratsasti jopa kahdeksaisia. Parhaat numerot tulivat ravisulusta, pysähdyksestä ja yleisvaikutelmasta, joka viimeksi mainittu oli kertoimella kaksi.

Hagelstamin New Hill Julitrea oli luokassa myös, mutta se ei ollut tänään parhaimmillaan. Ohjelman ensimmäinen piaffi ja siitä siirtyminen passageen epäonnistui ja ratsukko sai siitä jopa vain ykkösiä. 7,5 oli tamman paras piste tänään, se tuli käynnistä, pysähdyksestä, ravisulusta, kootusta ja lisätystä ravista, sekä piruetista. Ratsukko oli ensimmäinen ei-sijoittunut, kuudes prosentein 63,1.

Valmentaja ja GP-tuomari Marko Björs katsoi silmä kovana suomalaissuoritukset, luonnollisesti myös GP:n.

“Sangraal näytti tosi hyvältä. Stella ja hevonen ovat menneet todella paljon eteenpäin ja Stella starttaa sillä sunnuntain world cupin. Julitreassa näkyy se, että se on kisannut todella vähän.  Ensimmäisessä piaffissa se käväisi kahdella jalalla, mistä tulee tietysti huonot pisteet”, Björs kertoi.

Björs oli tyytyväinen tuomarointiin.   Luokkia arvostelee useampikin viiden tähden tuomari, muun muassa suomalainen Maria Colliander, joka oli GP:n C-tuomari. Collianderilla Hagelstam oli Sangraalilla ensimmäinen ja Julitrealla kuudes.

Suomalaiset ovat niittäneet hurmiossa voittoja. CDI2*- kilpailussa Elisabet Ehrnrooth otti intermediaire 1-luokan voiton Macacholla tuloksella 71 prosenttia.

Seniorit eivät ole ainoita pärjääjiä. Nuori ratsastaja Eerika Hakala ja Amerikan Beauty voittivat 65%:lla,   perjantaina olivat vuorossa juniorit Sabina Saloniemi ja Glenn van’t Gestelhof ja Pinja Järvinen ja Fahrenheit 67,8% ja 65 %. Perjantaina voitti poniratsastaja Venla Lahtinen ja Daugaarden’s Nichole, 68,2% ja lauantaina Roosa Salo Sir Maximus Welshwarrior 68,8 % ja Mila Pietarila ja Avalon 68,7% 68.

Valmentaja Janne Bergh kertoo, että Pärnuun lähdettiin melko ex-temporé. “Kisat päätettiin järjestääkin vasta melko myöhään, kun koronatilanne oli Virossa jo vähän helpottanut. Nämä ovat todella hyvin järjestetyt kisat, eivät kaukana Suomesta ja täällä kaikki pelaa niin kuin pitää”, hän kehui.

GP:n tulokset

Kaikki tulokset täällä