Kevään ylioppilas ja kenttäratsastaja Hedwig Wikström lähettää kuvaterveiset Itämereltä.

 

 

Oikeastaan Itämerestä. Hevoset ovat viettämässä palauttavaa ja jalkoja viilentävää thalassoterapia-kahluuhetkeä työskentelyn päätteeksi, kuten ne usein tekevät.

Ensimmäistä nuorten vuottaan aloitteleva Hedwig Hedda Wikström on ollut nyt kolmisen viikkoa Kai Rüderillä Pohjois-Saksassa.

Iso määrä hevosia on mukana ja kilpailutuloksiakin on jo tullut. Viime viikonloppuna Wikström otti kansallisessa metrin luokassa Luhmühlenissä voiton tamma Lapdancella (Larimar – Exorbitant xx).

Luokka oli valtava, joten se oli jaettu eri ryhmiin.

Wikströmin kauden tähtäin on nuorten Euroopan mestaruuksissa.  Ykköshevonen sinne on Chiara’s Charm (Cayado -Alasca), mutta myös Pin Rock’s Face to Blackilla (Pin Rock’s Black Velvet – El Bundy) on kvaalit. Juuri nyt asiat ovat hyvällä mallilla.

“Ainakin niihin EM:iin asti olen täällä. Jatkoa täytyy katsoa. Ottaako välivuoden ja jatkaa hevosten kanssa vai katsooko jo jotain opiskelupaikkaa”, hän visioi. Kirjoitukset menivät hyvin, ainakin yksi L ja yksi E on tulossa, vaikka Wikströmin fokus on viimeisen vuoden ollut hyvin tiukasti hevosurheilussa.

Fehmarnin talli on tuttu. Wikström on treenannut Rüderillä kolme kertaa aiemminkin. Hän viihtyy loistavasti.  “Tämä on kyllä aivan ihana paikka.”

Olympiaratsastaja Rüderin talli on Fehmarnin saaressa Itämeressä, Tanskan ja Saksan välissä. Saarella on tunnettu satamakaupunki Puttgarden.

Päivät ovat pitkiä.

“No joo, onhan ne. Aamukuudesta iltayhdeksään. Ratsastan ja hoidan omat hevoset, ja siivoan siis karsinat ja teen kaiken tämmöisen omieni kanssa.  Lisäksi ratsastan täällä tallin nuoria hevosia.”

Seuraavat kisat on suunniteltu Tanskan Kalundborgiin toukokuun puolivälissä. Mitä hevosia lähtee mukaan, ja mitä luokkia mennään, se on vielä auki ja riippuu esimerkiksi siitä, pidetäänkö kilpailut yksipäiväisinä vai normaalisti välipäivien kanssa. “Yksipäiväiset ovat sen verran rankka juttu hevosille, että kolmen tähden kisat siinä formaatissa alkaa olla jo siinä rajoilla, että viitsiikö osallistuakaan.”

Tulokset

Lapdance viime viikonlopun kisa- ja voittomoodissa. Kuva: Thomas Iks