Taloudelliset riskit ovat liian suuret, eikä Horse Show halua toimia viruslinkona, jos koronaviruksesta tulee toinen aalto syksyllä.

”Olemme tulleet siihen tulokseen, että epävarmuustekijöitä on niin paljon ja liikaa, että joudumme tekemään päätöksen nyt 1. 6. Joudumme spekuloimaan ja ennustamaan, miltä näyttää syksy, ja riski on liian suuri. Tässä vaiheessa ei ole vaihtoehtoa kuin siirtyä vuoteen 2021. Täysillä”, tapahtumajärjestäjä Tom Gordin sanoo.

Helsinki Horse Show piti järjestää Helsingin Jäähallissa 21.-25. lokakuuta.

Päätökseen vaikuttavat sekä taloudelliset että vastuuseen liittyvät kysymykset.

Taloudellisesti pahin skenaario olisi joutua peruuttamaan tapahtuma viime hetkellä, jolloin kaikki on satsattu ja kustannukset ovat jo syntyneet. Tuloja ei tulisi ja rahat jouduttaisiin palauttamaan.

”Näin tapahtui Hollannin Den Boschissa (´s Hertogenbosch) maaliskuussa. He aloittivat kilpailut keskiviikkona. Esteratsastuksen maailman eliitti oli jo paikalla, kun torstaina kello 15 hallitus kielsi tapahtuman järjestämisen. Se toi 2 miljoonan euron tappiot. Meillä ei pienenä yrityksenä ole mitään mahdollisuuksia sellaiseen. Mikään taho ei myöskään ole valmis tappiotakuuseen, eikä sellaista voi vaatiakaan”, Gordin sanoo.

Hän korostaa, että myös terveysaspekti on erittäin tärkeä.

”Tämä on vastuullinen päätös. Emme halua, että HIHS on mikään koronalinko”, Gordin painottaa.

Peruuttamispäätökseen vaikutti arvio kokoontumisrajoituksista. 500 henkilön kokoontumisrajoitus on voimassa heinäkuun loppuun saakka, mutta se ei ole mikään varma takaraja.

”Tuntuu mahdottomalta, että jos heinäkuun loppuun ei saa olla enemmän kuin 500, niin lokakuussa saisi olla jo vaikka kuinka paljon ilman turvarajoituksia. Hallissa ei pystytä pitämään turvavälejä, me emme voi myydä joka kolmatta paikkaa tai edes joka toista paikkaa. Sitä meidän talous ei kestä, vaan on myytävä loppuun se, mikä pystytään”, Gordin sanoo.

”Epävarmuustekijöitä on liian paljon, ja riski on ihan liian suuri”, hän jatkaa. ”Ja hyvässä seurassa ollaan, lähes kaikki suurtapahtumat peruttu, esimerkiksi meidän jälkeen järjestettävä Slush.”

Helsinki Horse Show 2021 järjestetään vanhana tuttuna ajankohtana lokakuun lopussa.

”Ajatuksena on siirtää kaikki mahdolliset sopimukset vuoteen 2021, mikä oli pääkumppani Land Roverin ehdotus”, Gordin kertoo.

Länsi-Euroopan maailmancupin kauden 2020-2021 aloittava Norjan osakilpailu, Oslo International Horse Show ei ole tehnyt vielä päätöstä suuntaan tai toiseen. Tiedotuspäällikkö Anton Granhus oli yllättynyt tiedosta, että Oslon jälkeen sarjassa oleva Helsingin osakilpailu on tänään peruttu.

“Me tiedotamme lähiviikkoina. Odotamme vielä Norjan hallitukselta tärkeitä päätöksiä koronarajoituksien suhteen”, Granhus totesi.

Päivitys klo 12.10 Lisätty Oslo Horse Show’n tiedotuspäällikön kommentit