Viikonloppuna Woikosken SM-kisoissa kahtena päivänä olleella nuorella helsinkiläisratsastajanaisella on todettu koronavirustartunta. Hänellä oli puhelimessaan koronavilkku-sovellus. 

“Sain sunnuntaina myöhään illalla mun koronavilkkuun ilmoituksen mahdollisesta altistumisesta, ja koska mulla oli sunnuntaina pientä nuhaa,  niin menin heti maanantaina varuilta testiin. Sain tuloksen jo samana iltana ja se osoittautui positiiviseksi”, nainen kertoo.

Hän haluaa pysytellä nimettömänä, mutta alleviivaa, että on informoinut kaikkia,  kenen kanssa on viikonlopun aikana ollut tekemisissä.

“Sekä kisajärjestäjää että meidän tallilaisia myös tietysti”, hän kertoo. “Lääkäri ja viranomaiset ovat tietoisia, ja ottavat vielä erikseen yhteyttä tarpeen mukaan.”

Ratsastaja kertoo, ettei ole viime aikoina liikkunut juuri muualla kuin kotitallilla Ruskeasuolla.

“Muuten olen tehnyt etäkouluhommia kotona.”

Hän on kuullut tänään tiistaina, että samalla tallilla Ruskeasuolla on ollut myös toinen positiiivinen tartunta. “Mutta hän oli ilmeisesti ollut perheineen jo viime viikon karanteenissa. ”

Altistuminen on tapahtunut viimeisen 14 vuorokauden aikana, sen tarkempaa tietoa ei ole.

Hän ei tunne oloaan kovin sairaaksi.  “En olisi osannut kuvitella että tämä on korona, kun alkoi sunnuntai iltapäivänä niin lievillä oireilla. Tuntuu ihan perusflunssalta. Siis nuhaa ja eilen pientä kurkkukipua ja vähän kuivaa yskää.”

“Muuta hoitoa ei ainakaan tässä vaiheessa vielä ole, kuin kahden viikon kotikaranteeni, joka alkoi viime sunnuntaina.”