“EM:ien jälkeen on varattava aikaa asiakkaille ja oppilaille, kun EM:ien takia he joutuivat joustamaan minun kilpailuohjelmani mukaan”, perustelee Henri Ruoste.

Ruoste ratsasti EM:issä finaaliin, joten hän olisi ollut Helsinkiin erittäin toivottu kilpailija. Hän  lähtee kuitenkin Horse Show -viikonlopuksi valmentamaan Hollantiin Exloon kansainvälisiin kouluratsastuskilpailuihin. Ruosteen kolme oppilasta on pyrkimässä Tokion olympiakoneeseen, ja Christian Zimmermann Roblella ja Hiroyuki Kitahara Huracanilla starttaavat todennäköisesti Exloossa.

“Horse Show´hun olisi totta kai kiva tulla, mutta nyt se ei ajankäytöllisesti onnistu, kun puhutaan oppilaiden olympiakvaaleista”, Ruoste sanoo.

“Mutta jos Exloon suhteen tulee viime hetken peruutuksia, niin kysyn, onko Helsingissä tilaa, laitan hevosauton menemään Suomeen jonkin hevosen kanssa ja lennän perään”, Ruoste lupaa.

EM-ratsu Rossetti on kunnossa ja kevyellä liikunnalla, ja Ruoste suunnittelee sen kanssa joitain helppoja treeniratoja hallikilpailuissa. Vakavampi kilpaileminen aloitetaan mahdollisesti vasta keväällä ulkona.