Henri Ruoste ja ruuna Rossetti (Romanov – Midt-West Ibi-Light) olivat tänään sunnuntaina voittoisia myös Itävallan neljän tähden GP specialissa.

Perjantaina ratsukko voitti karsintaluokka GP:n.

Voittotulos oli 73,894%.  Kaksi tuomaria olivat eri mieltä, mutta tulos oli täpärästi, mutta selvästi parempi kuin Itävallan omalla Victoria Max-Theurerilla hevosella Benaglio (73,574%).

Ruoste kertoi, että voittoon mahtui tällä kertaa virheitäkin.

“On aika paljon päivästä kiinni miten tasaisesti hevonen menee, ja tänään meni harmillisesti molemmat vaihtolinjat rikki”, hän kertoi auton ratista, 680 kilometriä ajettavaa jäljellä.

Ruunalla on niin isot laukanvaihdot, että se on radalla ajoittain hieman hukassa niiden kanssa.  Laukanvaihdoissa iso koko on plussaa, mutta käytännön tilanteessa joskus myös helposti miinusta.

“Kotona ja verkassa onnistuvat, mutta radalla ei aina”, Ruoste hymähti.  “On keksittävä jokin tapa vähän pienentää ja nopeuttaa niitä vaihtoja.”

EM-hevonen Rossetti ei ole se hevonen, joka tulee Suomeen ja Ainon nations cupiin. Rossetille on kaavailtu seuraavaksi Aachenin 5 tähden startti heinäkuussa.

Mutta mikä sitten saadaan nähdä Suomessa? No ainakin Huracan, Ruosteen entinen GP-hevonen, nykyään hänen valmennettavansa Hiroyuki Kitaharan ratsu, joka sai Achleidenin GP-kürissä 72 %, oli neljäs, ja on kovasti menossa Tokion olympialaisiin.  Kitahara osallistuu sillä luonnollisesti itse Ainon isolle kierrokselle.

Henri Ruosteen nations cup -hevonen on vielä auki. Roccabar ei näytä ehtivän kisakuntoon siihen mennessä.

“Noh, tallissa on 3-4 vaihtoehtoa. Joukossa joku vähän kokemattomampikin, ensikertalainen GP-tasolla. Ne on myyntihevosia ja on joukossa yksi omakin. Täytyy puhua Akin (Ylänne) kanssa ja saada kaikkien osapuolten kanssa Suomen reissu sopimaan.”

Tulos täällä