Hermina lähtee ykkösenä toiseen mestaruuspäivään.
Hermina lähtee ykkösenä toiseen mestaruuspäivään.Kuva: Miia Lahtinen

Hermina estemestaruuskärkeen 1. osakilpailun jälkeen

"Laatu korvasi määrän", summasi suomenhevosten estemestaruuskilpailuiden ensimmäisen päivän luokassa toista sijaa Niisun Nestorilla pitävä Marja Tetri-Rantanen. Hermiina oli uusinnan nopein.

Mestaruuksien ensimmäiseen osakilpailuun osallistui vain 9 ratsukkoa, mutta niistä 5 hyppäsi nollilla 110-sentin radan, jonka ratamestari Johanna Mikkola kertoi olevan ihan oikeissa mitoissa.
Uusinnan nopein oli esteeltä toiselle kiitänyt tamma Hermina (Hermeli - Viltterin Vile) Aurora Tainion kanssa. Tammalla on aiemmilta vuosilta yksi pronssi.

"Hermina on ollut todella hyvä tällä kaudella. Huomenna yritämme päästä tekemään radan rennosti. Jo tämä ensimmäinen osakilpailu oli meille voitto itsessään", Tainio sanoo. Aiemmin mestaruuksissa on usein tullut useampia puomeja mukaan.

Tetri-Rantanen kiitteli lauantain kilpailua ja kertoi lähtevänsä sunnuntaille "nollaa hyppäämään ja voittamaan". Mitaleita Niisun Nestorilla (Pilven Poika -Samuli) on jo neljä aiemmilta vuosilta, niistä kaksi kultaista.

Kolmas oli yllättynein, Heidi Mäkinen Valon Nopealla (Apassi - Assin Komu).

"Todella! Jos pääsemme viimeiselle kierrokselle huomenna, menemme sen este kerrallaan, niin kuin jo uusinnassa tänään", Mäkinen paljastaa.

Mestaruus ratkeaa sunnuntaina kello 14.30 alkavassa kahden kierroksen kilpailussa, jossa hypätään ensin 110, sitten 120.