Viikonlopun hevosonnettomuudessa menehtyi ylöjärveläinen Hilda Huhtasalo, 11 vuotta. SRL:n tiedote kertoo, että nuoresta iästään huolimatta kyseessä oli kokenut hevosenkäsittelijä ja taitava ratsastaja.

Hilda Huhtasalo tunnettiin lahjakkaana urheilijan alkuna, jonka intohimona oli kilpaileminen esteratsastuksessa. Kunnianhimoisesti ja tavoitteellisesti ratsastukseen suhtautunut Huhtasalo ratsasti päivittäin useammalla ponilla, valmentautui ponien maajoukkuerenkaassa ja tähtäsi kesällä ponien esteratsastuksen SM-kilpailuihin. Kokemusta hevosenhoidosta ja -käsittelystä kertyi paljon, sillä perheen ponit asuvat omassa, pienessä kotitallissa.

Onnettomuus tapahtui lauantaina 8.6. iltatallin yhteydessä. Tilanne oli äkillinen ja yllättävä. Aiemmin samana päivänä valmennuksessa olleet Hilda Huhtasalo ja hänen isosiskonsa tekivät normaaleja tallirutiineja, kun ukkosen aiheuttama sadekuuro kasteli tarhassa olleen ponin loimen. Tarkasti ponin hyvinvointiin ja terveyteen suhtautunut Hilda lähti tarhaan poistamaan märkää loimea pois ponin päältä. Tämän toimenpiteen aikana poni pelästyi yllättäen jotakin potkaisten kuolettavasti. Kyseinen poni on aina ollut kiltti ja lasten käsiteltävänä. Se toimi tilanteessa pelästyneenä vaistojensa varassa eikä äkillinen tapahtuma ollut vältettävissä. Potku osui sellaiseen paikkaan, että kypärästä tai muista suojavarusteista ei olisi ollut apua. Vanhemmat olivat paikalla pihapiirissä.

Perhe toivoo, että heidän annetaan surra rauhassa eikä onnettomuuden syitä spekuloitaisi enempää. Perheen toiveesta tietoja Ratsastajainliitolle on antanut Hildan valmentaja Nita Raiskio.

Perhe ja valmentaja eivät anna tapahtuneesta muita haastatteluita. Läheisellä seurakunnalla on järjestetty muistotilaisuus Hildan läheisille ja kavereille.