Hevostapahtumia perutaan kovaa vauhtia koronaviruksen ja hallituksen siitä antaman lausunnon perusteella.

Aamupäivän tiedoista poiketen myös Hevosopisto Horse Show on peruttu koronaviruksen takia, ja nyt myös Ypäjän kansainväliset koulukilpailut peruttiin. Aiemmin Oripäivät on siirretty pidettäväksi ilman yleisöä ja Hevoset-messut on siirretty.

Suomen Ratsastajainliitto suosittaa, ettei yleisötapahtumia nyt järjestettäisi.

Ypäjän estekilpailuiden kilpailunjohtaja Tuomas Virrankoski kertoo, että tapahtuma pyritään järjestämään ehkä hyvinkin pian, kun saadaan selville, millainen todellinen ohjeistus tapahtumien suhteen on. Ilmoittautuneet saavat rahat takaisin KIPA-järjestelmän kautta.

Virrankoski pahoittelee, että tilanne on aiheuttanut monelle kilpailijalle turhaa työtä. Osa ratsuista on jo saapunut Ypäjälle.

“Meille järjestäjille pettymys on suurempi kuin taloudellinen tappio”, Virrankoski sanoo.

Kilpailijoilta joka startista perittävä kolmen euron käsittelymaksu jää sääntöjen lähtökohtaisesti palauttamatta, mutta asiaa saatetaan vielä harkita, kertoo Ratsastajainliiton toiminnanjohtaja Jukka Koivisto.

“Nyt yritämme saada asian suhteen isoa kuvaa kuntoon, ja sen jälkeen mietimme hallinnollisia asioita, kuten sitä, katsotaanko tämä force majeur -tapaukseksi ja KIPA-maksut voitaisiin palauttaa”, Koivisto sanoo.

Liiton kevätkokous oli tarkoitus pitää Oulussa huhtikuun lopussa.

“Sen suhteen seurataan tilannetta ja mietitään lykkäämistä tai etäkokouksen järjestämistä”, Koivisto sanoo.

Uutinen päivitetty kauttaaltaan.