Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Ypäjän Hevosopistolle OKM:n valtakunnallisen urheilun erityistehtävän.

Asiasta ilmoitti Hevosopistolle opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen.

”Olemme ihan pyörällä päästämme! Tässä meinasi jo olla vähän taisteluväsymystä, mutta nyt on aivan loistava tunnelma”, totesi Hevosopiston toimitusjohtaja ja rehtori Pauliina Mansikkamäki keskiviikkoiltana.

”Tämä on todella suuri asia koko hevosurheilulle. Nyt olemme samassa sarjassa esimerkiksi maastohiihdon ja muiden vastaavien lajien kanssa”, Mansikkamäki iloitsee.

Hevosopistolle on tiedossa jonkinlainen valtion kehitysraha, mutta yksityiskohtista saadaan tietoa vasta myöhemmin.

Jatkossa Hevosopisto tarjoaa entiseen tapaan ratsastusvalmennustapahtumia kaikissa lajeissa ja järjestää ravialan koulutustilaisuusia. Ratsastajainliiton valmentajakoulutukset ovat jo siirtyneet Vierumäeltä Ypäjälle, ja seuraavaksi selvitetään valmentajan ammattitutkinnon järjestämistä Hevosopistolla. Lisäksi kehitetään urheiluakatemiatoimintaa. Jatkossa toiveena on myös esimerkiksi viisiottelijoiden palveleminen valmennuskeskuksessa.

”Tätä lähdetään tekemään huippu-urheilu edellä. Tarkoitus on saada paras mahdollinen valmentajakaarti, ja me tarjoamme puitteet ja koordinoinnin”, Mansikkamäki kertoo.

Hevosopisto on hakenut myös Olympiakomitean virallista Olympic Training Center -statusta, mutta siitä ei ole tullut vielä päätöstä.

”Se on markkinointiin liittyvä kaupallinen status, jolle on myöntämiskriteerit, mutta jolle on myös hintalappu”, kertoo Olympiakomitean valmennuspäällikkö Antti Paananen. Muistaakseni se on neljällä tai viidellä valmennuskeskuksella.”

Uutista korjattu klo 10 Olympic Training Center -statuksen suhteen.