Hevosten kanssa tehtävien matkojen suunnitteluun on tullut uusi työkalu. Kuninkuusravireissujenkin yöpymiset hoituvat tulevaisuudessa kätevästi sovelluksen myötä, ellei tuttuja kortteereita satu seudulle.

Viime viikolla markkinoille ilmestyi helppokäyttöinen sovellus tallivuokraukseen reissun aikana.

Daystable-sovelluksen idea muistuttaa matkailijoiden keskuudessa suosittua Airbnb:ta, jossa sivuston kautta voi vuokrata asuntoja tai liikehuoneistoja käyttöönsä. DayStable-sovellus on tarkoitettu hevosten kanssa matkustaville, ja se on ladattavissa sekä Androidille että iPhonelle.

”Ajatuksena on helpottaa hevosten kanssa matkustamista esimerkiksi kilpailuihin tai valmennusleireille. DayStablen kautta hevosmatkustajat voivat helposti löytää tallinomistajia ja ottaa heihin yhteyttä”, Filip Kronqvist kertoo

Innovaation takana on kaksi veljeä Pohjanmaalta, uusikaarlepyyläiset Filip ja Joakim Kronqvist.

”Joakim on vastuussa sovelluksen ohjelmoinnista ja minä myynnistä sekä markkinoinnista.”

Filip Kronqvist havaitsi sovellustarpeen ollessaan tyttöystävänsä, kenttäratsastaja Eirin Losvikin mukana kisoissa ja valmennuksissa.

” Meillä veljeksillä itsellämme ei ole hevostaustaa, mutta huomasin, että hevospiireissä on tarve hevosmatkustajille suunnatulle foorumille, jossa voisi etsiä majoitusta muilta paikkakunnilta kilpailuihin tai valmennusleireihin menoa varten. Olen keskustellut aiheesta valmentajien ja muiden kilpailijoiden kanssa. DayStablen perusidea on, että matkustaja voi helposti ottaa yhteyttä tallinomistajaan ja varata tallipaikan.”

Joakim ja Filip Kronqvist

Joakim ja Filip Kronqvist ovat nimet uuden sovelluksen takana. 

DayStablesta löytyy talleja tällä hetkellä kolmesta eri maasta: Ruotsista, Suomesta ja Norjasta.

”Pidemmällä tähtäimenä meidän suunnitelmamme on toimia suurimmissa hevosmaissa Euroopassa, kuten Saksa, Belgia ja Ranska.”

Viikon aikana sovellusta on ladattu jo yli 800 kertaa ja yli 60 tallia on rekisteröity sen piiriin.

DayStablen tavoitteena myös nostaa tallinomistajien tuottoja.

”Tämä on hyvä ratkaisu sekä tallinomistajille, joilla on ylimääräinen tyhjä tallipaikka ja mahdollistaa heille ekstratuloja, että hevosmatkustajille, jotka etsivät majoitusta. Tämä on siis aivan win-win tilanne”, Kronqvist kehaisee.

DayStable on ilmainen kaikille sen käyttäjille eikä siinä ole kuluja. Tulevaisuudessa siihen on suunnitteilla karttaominaisuus, varausmoduuli ja maksutoiminta.

”Liiketoimintaideana on yhteistyöt muiden yritysten kanssa sekä maksutoiminnon tarjoaminen sovelluksessa”, Kronqvist avaa.

Sovelluksen ensimmäinen versio lanseerattiin englanniksi ja ruotsiksi, mutta muutaman päivän päästä sovellus on saatavissa myös suomeksi.