Laitetaan hyvät uutiset kärkeen: ratsastustalleilla menee tässä vaiheessa koronasyksyä hyvin.

Jo liikunta-alan yrittäjille toukokuussa tehdyn kyselyn perusteella korona näytti vaikuttaneen alan yrityksistä vähiten golfkenttäyrityksiin sekä ratsastustalleihin ja ratsastuksen opetukseen.

”Näyttää siltä, että asiat ovat ratsastuskouluilla nyt aika hyvin, eikä meille ainakaan vielä ole kantautunut tietoja mistään notkahduksesta. Päinvastoin, alkeiskursseja on päästy aloittamaan enemmän kuin aiempina syksyinä”, Ratsastajainliiton tallitoiminnan kehittäjä Minna Peltonen kertoo.

Hyviä uutisia on myös Erika Hanhisuannolla eli Pikkiksellä. Hän aloittaa omaa yritystoimintaa Espanjassa. Alkujaan Hanhisuanto on Espoosta, Peikin tallin kasvatteja. Eniten hänen ratsastusuraansa ovatkin vaikuttaneet kolme miestä: Peik Andersin, Niclas Aromaa ja Jose Hernandez Ortega. Andersin antoi pohjan ja innostuksen, Aromaa filosofian ja osaamisen ja Hernandez mahdollisuuden ja siivet. Hanhisuannon motivoiva tarina on ratsastuksen pääjuttuna.

Toinen juttu kertoo Karita Kotikulmasta. Kouluratsastajana me hänet vanhastaan tunnemme, mutta nykyään se on vain osa hänen osaamistaan. Arki pyörii kotitilan ratsastuskoulun ympärillä, ja myös ravurit ovat palanneet tilalle. Karita on viritellyt vanhoja ravitaitojaan esimerkiksi Veetin Rallin kanssa. Stoppariksi leimattu tamma ostettiin alun perin ratsukoulutukseen, mutta sen kanssa päätettiin vielä kerran yrittää raviuraakin. Viime startissa tamma juoksi oman ennätyksensä.

”Nautin haasteista ja halusin testata, saisimmeko isän kanssa stopparin juoksemaan”, Karita yllättää.

Takasivulla muistelemme Päivi Lainetta, jota koko Hevosurheilun pieni ratsastustoimitus jäi syvästi kaipaamaan.

Tilaa lehti täältä.