Kaija Borup toimi ratsastuskurssien leirikokkina ensimmäistä kertaa 50-luvulla. Tänä vuonna hän lähti samaan hommaan, kun Takkulan leiriläisille ei saatu koronan takia ruokaa normaaliin tapaan.

Borup oli Ratsastajainliitossa Fred Sundwallin edeltäjä, ja hän on tehnyt suomalaisen ratsastuksen eteen mittavan urakan. Hänellä on ollut muun muassa toimihenkilöoikeuksia kaikissa lajeissa! Hän teki myös oman urheilu-uran, jonka kirkkain hetki oli SM-hopea Lahden nopeimmalla täysiverisellä.

Ja ihan hauska hetki järjestöuralla oli toki se, kun prinsessa Anne kaatoi rouva Borupille kahvia.

Sitten on kuukauden suomenhevosen aika! Jalopeno on jättänyt mestaruusradat taakseen, ja se urheilee lähinnä kotona. Ehkä hieman yllättäen sen omistaja Katja Hautamäki nostaa oriin yhdeksi oleellisimmista ominaisuuksista kiltteyden.

”Sen voi laittaa avokarsinaan pusuttelemaan naapurikarsinan jonkun ruunan tai jopa oriin kanssa”, Hautamäki kertoo.

Ratsastaja Hanne-Mari Kiuttu taas kiittää, että oriin sai ottaa töihin vaikka kahdesti päivässä, ja aina se lähti yhtä mielellään. Notkeus ja kokoamiskyky tekivät tehtävän helpoksi ratsastajalle.

Takasivun vieraskynää heiluttaa paljon haltija, Tom Gordin, joka pohtii poikkeusvuotta.

“HIHSiin on suhtauduttu kuin jollain institutionaalisen koskemattomuuden intohimolla, ikään kuin se eläisi ihan erillään muusta yhteiskunnasta. Mutta ei se elä, tietenkään”, Gordin kirjoittaa.

Uutispuolella ikäviä uutisia matkaratsastuksesta ja uusimmat kommentit julkisuuteen nostetusta hevoskauppariidasta.

Tilaa ihmeessä täältä.