Ratsuoriiden testipäivät saatiin kuin saatiinkin, joten Hevosurheilun Ratsastuksen kansikuvahenkilönä tavataan itseoikeutetusti Riikka Harjula.

Harjula esittää nyt lauantaina kaksi esteoria, ja myöhemmin vielä kolme oria lisää. Harjula tykkää hevosista! Hän ratsastaa päivät pitkät, ja menee itse ensimmäisenä nuorten koulutettavien selkään.

“Apinataitojakin tarvitaan välillä”, myöntää Harjula ja kertoo, että lyhyilläkin jaloilla pärjää, kun osa lukea hevosta hyvin.

Hän kertoo innostuneensa myös kouluratsastuksesta viime aikoina.

“Crunchtastic tekee jo sarjavaihdot ja piffin alut”, Harjula paljastaa viikonloppuna nähtävästä 6-vuotiaasta.

Kakkosjutussa katsotaan Saksaan. Hannoveraner Verbandin ulkomaiden asioihin erikoistuneen jalostusjohtaja Ludwig Christmann kertoo uskovansa oriiden kohdalla valintaan ja karsintaan.

”Hannoverinhevosen kehitys viimeisten sadan vuoden aikana osoittaa, että tiukka jalostusvalinta tuottaa tuloksia”, hän sanoo.

Oriita syntyy hannoveriin vuosittain noin 3000 kappaletta. Noin 100 oritta hyväksytään vuosittain jalostukseen ja tässä lukumäärässä ovat mukana myös muiden kantakirjojen oriit.

Uutispuolella koronasta ja kilpailemisesta, se mitä nyt tiedetään, takasivulle Minna Tallbergin uusi ja kaunis hevoskirja.