Hevosurheilu ja Hevosurheilun Ratsastus ilmestyvät huomenna perjantaina.

”Huolehdimme kyllä ratsujemme varusteista, kengityksestä, valmennussuunnitelmista, ravinnosta, palauttavista päivistä ja lihashuollosta, mutta unohdamme itsemme”, hämmästelee vuoden viimeinen Hevosurheilun Personal Trainer Stella Hagelstam.

”Jos olisimme valmiita panostamaan itseemme samalla tavalla kuin hevosiimme, suomalaisen kouluratsastuksen taso nousisi varmasti.”

Hagelstam huomauttaa, että on tärkeää, että apuna oleva ammattilainen ymmärtää ratsastuksen vaatimukset. Koska kouluratsastajan lihaskuntoharjoittelun keskiössä on hyvä istunta ja parempi ratsastussuoritus, ei lihasmassaa tarvitse kasvattaa eikä suuria painoja tarvita. Sopivan ohjelman voi hyvin tehdä pelkällä kehonpainolla ja kuminauhojen avulla. Hagelstam itse harjoittaa lihaksistoaan kotona tehtävillä harjoituksilla.

Lisäksi olemme koonneet lehteen Hevosurheilun omat vuoden rankingit olympialajeista, kolmesta pienestä lajista sekä tietenkin suomenhevosista. Uutispuolella muun muassa Ratsastajainliiton satavuotisjuhlaa.

Hyviä lukuhetkiä ja onnistunutta vuoden vaihdetta. Hyvä uudenvuodenlupaus on tilata Hevosurheilu ja pysyä satulassa jatkossakin. Tilaa täältä.