“Juu, tää ei ole se yli 30-vuotiaille ratsastajille saapuva kaljamaha”, vitsailee Sanna Siltakorpi, jonka esikoisen on laskettu syntyvän maaliskuun lopussa.” Vaikka on vauvauutisia, kilpaurheilua suunnitellaan silti entisen laisella innolla.

Jos kaikki menee hyvin, Siltakorpi ratsastanee jo Sopotissa vapun tienoilla. Kauden tärkein urheilullinen asia Siltakorvelle ja Jankarille on olympiakvaalien metsästäminen.

Olimme mukana myös Ypäjällä, jonne Petra Hackman kutsui ihmisiä keskustelemaan ratsastusalan koulutuksesta Suomessa. Se oli hyvä tilaisuus, jossa käytettiin punnittuja, ystävällisiä ja ratkaisukeskeisiä puheenvuoroja.

Terhi Paavolan artikkelissa perehdytään taas kerran ihanaan ruotsalaiseen: Apassionatasta ja  Ponipulmia-sarjasta tuttuun Tobbe Larssoniin, joka tulee Suomeen pitämään klinikkaa keväällä. Alkusysäyksen Larssonin maailmantähteydelle antoi muuten Piia Pantsun appiukko Jan Jönsson.

Sitten meillä on oikein kiinnostava Personal Trainer -sarja, jossa kaiken tasoisia ratsastajia opastaa tällä kertaa eläinlääkäri ja kouluratsastaja Maria Pyykönen.

“Avainviestini ratsastajille on, että kun hevonen muuttuu huonoksi tai se on huomattavan vino, siihen on hyvin harvoin pelkästään ratsastuksellinen syy”, Pyykönen sanoo.

Mukana myös kriittinen kolumni kriittisestä eläintutkimuksesta, uudet maajoukkuevalmentajat ja Hiroyuki Kitahara.

Lue tämä ja paljon muuta perjantain Hevosurheilusta. Digitilaus maksaa vain 35 euroa vuodelta!