Anna-Julia Kontion toinen vuosi Belgiassa on hyvässä vauhdissa.

Tulevana viikonloppuna on iso testi, nimenomaan testi, kun Kontio hyppää kahdella hevosella pitkästä aikaa viittä tähteä. Hän sai järjestettyä paikan Bordeaux’n CSI-W:n pienempiin luokkiin.

”Bordeaux’n jälkeen on sitten koko kesä aikaa treenata tulevaan HIHS:iin ensi syksynä”, Kontion kihlattu Jens Vandenberk suunnittelee.

Elämä belgialaisella myynti- ja kilpatallilla on erilaista kuin Suomessa, mutta hevoskauppa on sielläkin vaikeaa monellakin tapaa. Jopa Vanderberkin kaltaiselle osaajalle kävi jokunen vuosi sitten niin, että hän ajatteli myyvänsä 140-hevosen, mutta se starttasikin lähes saman tien viiden tähden 160 -grand prix’ssä. Siinä meni myyjältä monta euroa ohi suun.

”Me ostimme Alessin Z:n viime vuonna 110-tasolla ja nostimme sen 145:een. Ajattelimme, että se on skoupikas amatöörihevonen”, Vandenberk kertoo.

”Hevosista ei koskaan tiedä, mihin ne loppujen lopuksi pystyvät. Emmehän mekään tienneet, kun ostimme sen. Se vain näytti kivalta 110-luokassa”, Kontio komppaa.

 

Varustesarjassa perehdytään mittatilaussatuloihin. Onnistunut satula on omistajalleen melkein kuin oma vauva, mutta aina odotus ei pääty onnellisesti.

Usein mittatilaussatulaan tartutaan vasta siinä vaiheessa, kun paljon muuta on jo kokeiltu. Tilanne on silloin jo lähtökohtaisesti haasteellinen. Mittatilaussatulan ostaja on monesti myös vaativa asiakas, ja hänen hevosensa muodoiltaan epätavallinen, kertovat Satula.comin Marja Isotalo ja Voltaire-satuloiden edustaja Aki Karhapää.

Uutispuolelle esitellään Kultajousen uusi nuorten hevosten sarja ja kerrotaan pararatsastajien kohtaamasta vihapuheesta. Kävimme myös katsomassa Jaana Kivimäen tarinaa kertovan elokuvan Aika jonka sain.

Tilaa täältä. Koko vuoden perjantai digit 63 euroa!