Hevosurheilun haastattelussa Heikki Haapala puhaltaa ilmaan, kun hän näyttää, millainen Itso oli ratsastaa. Höyhenen kevyt. 

”Kun ajatteli, se meni jo”, hän sanoo.

Itson ravi oli aivan jäätävä, ja se teki siinä aivan loistavat sulut.

“Se oli niin notkea, sitä saattoi taivuttaa niin paljon kuin vain taivutti, ja se meni sivulle niin paljon, kuin ratsastaja vain halusi”, Haapala kuvaa PSG-tasolle asti koulutettua ruunaa.

Uutispuolella selvitetään, että kilpailupalkintojärjestelmä on todennäköisesti muuttumassa. Hippoksen Maa- ja metsätalousministeriöstä saamien linjausten perusteella näyttää siltä, että suomenratsujen omistajille kohdennettuja kilpailupalkkioita  kuten Prix de Hippos –luokkien ja sh-mestaruuksien rahapalkintoja ei ehkä tulevaisuudessa ole enää entiseen tapaan mahdollista maksaa. Jalostusjohtaja Minna Mäenpää selvittää, mitä voi tulla tilalle.

Perehdymme myös Laakson kentän tilanteeseen. “Seuraava askel on ehdottaa remonttia ”kaupungin isoimmille pomolle”, totesivat Immi Lätti ja Helsingin liikuntaviraston edustajat, jotka kävivät torstaina tutkailemassa pohjaa. Myös kolumnisti Kenneth Wredellä on ehdotus.

Lisäksi käymme läpi kenttäratsastuksen Tokio-tilanteen ja tutustumme Helena Wistin Samurai Fihin.

Tilaa tästä, niin tiedät, mistä ratsastuksessa puhutaan.