Perjantain Hevosurheilu on postilakon mahdollisten jälkimaininkien takia vielä kerran luettavissa ilmaiseksi nettilehtenä torstaina kello 19 alkaen.

Ratsastuksen pääjutussa liikutaan vakavissa asioissa. Esteratsastaja Pyry Kivikosken vakavasta ratsastusonnettomuudesta on jo reilut kaksi vuotta.

Helppoa ei ole ollut. Kivikoski kertoo, että häntä ärsyttää lukea mediasta pyörätuolissa elävistä ihmisistä, kuinka hirveän hyvin menee ja kaikki onnistuu.

”Tätä haastattelua varten mietin etukäteen, mitä tästä sanoisin. Pitäisi kirjoittaa kirja, että tämän saisi paketoitua kunnolla”, Kivikoski aloittaa.

”Ei tämä homma tarkoita, että en pystyisi nauttimaan elämästä. Nautin siitä, kun käydään leffassa tai kun olen pojan kanssa. Mutta päivittäin vitutus on läsnä, siitä ei pääse mihinkään”, hän sanoo.

Kivikoski on älykäs ihminen, eikä sanavalinta tule harkitsematta. Hän kokee selvinneensä tapahtuneesta henkisesti hyvin, mutta se ei vähennä negatiivisia tunteita.

”En minä ole mitään itsemurhaa tekemässä, vaan tämä on sitä, että jokin nykyisen elämän asia vituttaa joka päivä”, Kivikoski selittää.

Usein puhutaan vain kävelemisestä, kuinka se ei onnistu.

”Se on aina se kävely! Ihan niin kuin tässä ei muuta olisi”, Kivikoski puuskahtaa.

Hevosia ja lajia kohtaan hän ei ole vähääkään katkera.

”Olen mä sen mielessä prosessoinut. Se oli pelkästään huonoa tuuria, joka sattui käymään juuri mulle. Se voi käydä kenelle vaan. Mutta kyllä mä kaikille olen suositellut turvaliiviä. Ei se ainakaan haittaa tekisi”, Kivikoski sanoo.

 

Muuten lehdessä palaamme liiton syyskokouksen ja seminaarien asioihin. Esittelemme tulevan kilpailukalenterin ja kerromme aukeaman artikkelissa kouluratojen mullistuksista. Jo ensi kaudeksi kouluradoille tuotava keventäminen on itseasiassa Kikka Suomion idea. Hän soitti koulukomitean puheenjohtajalle Paula Nysténille ja kysyi, olisiko se mahdollista.

”Tämä vie lajia asianmukaisempaan suuntaan. Meillä on kaikki lainattu ulkomailta ja voi olla, että harjoitusravin on virheellisesti ajateltu olevan ravia, jossa istutaan alas satulaan. Mutta oikeastaan harjoitusravi on tempo, jota voi ratsastaa satulassa istuen tai keventäen”, Suomio sanoo. Hänen mukaansa ainakaan Englannissa ei istuta alas.

”Itse ratsastan esimerkiksi nuoria hevosia niin, että ainakin askeleen pidennykset kevennän.”

 

Syyskokouksen iso asia oli vuoden 2018 liiton hallituksen vastuuvapauden myöntämisestä. Siitä ei päästy päättämään vieläkään, kun tietojen ei katsottu olevan riittävät. Nyt niitä olisi: mukana faktat ja numerot aiemman toimitusjohtajan erosopimuksesta sekä toiminnantarkastajan ja toiminnanjohtajan kommentit.

 

Lue lehti täältä. Ja jos et jo tilaa, niin mitä jos tilaisit nyt? Digilehtemme on varmasti hintansa arvoinen. Digihinnat täällä. Ja kun postikin taas kulkee, paperitilaukset täällä.