Hienoja ratsuja on taas luvassa Hevosurheilun Ratsastuksessa joka sivulla.

Tarinoita alkaa, ja niitä tulee päätökseen. Jälkimmäinen oli vuorossa Petri Korhosella ja kimo-ori Ingliston Wickerillä, joka lopetettiin viime uudenvuodenaattona.

“Rakastan näitä elukoita, mutta osaan myös luopua niistä, enkä jää niitä itkemään. Minusta ei todellakaan olisi minkään hevosten vaivais- tai vanhainkodin pitäjäksi. En vain näe tuollaisessa mitään mieltä”, Korhonen sanoo.

Ingliston Wickerin kohdalla ei olisi kyllä ollut oikeita mahdollisuuksiakaan monia. Se ei ollut niin sanotusti  olohevosainesta. Mitä enemmän ori seisoi karsinassa, sitä vammautumisalttiimmaksi ja räjähdysherkemmäksi se muuttui.

Myös Maria Pyykösen ja Zellen yhteinen ura on tullut loppuun, sillä ruuna on myyty opetusmestariksi. Opetusmestari se oli myös Pyyköselle. Ei ollut ihan helppoa tehdä ensimmäistä GP-hevosta, kun se oli pystykaulainen, lyhytselkäinen, superenerginen, valtavalla moottorilla varustettu ja niin reaktiivinen, että kesti noin 10 vuotta, ennen kuin sen selässä uskalsi juoda vettä pullosta.

Kuukauden Suomessa kasvatetun kohdalla taas ollaan matkan alussa, niin kasvatuksessa yleensä. Million Thoughts on hieno varsa, jonka Tarja-Tuulikki Lehtonen myi marraskuussa Mecklenburgin oripäiviltä itävaltalaiselle omistajalle.

Noin miljoona ajatusta kasvattajan päässä ehtii liikkua, ennen kuin hevonen on muuttunut ajatuksesta kilpahevoseksi. Yksi niistä Lehtosella on kuitenkin johtotähtenä.

“Ainoa oikea estehevonen on holsteiner”, Lehtonen kuittaa, mutta lisää, että ripaus ranskalaista voi tehdä siitä vielä paremman.

Uutisissa tunnelmia ikäluokkavalmentajilta sekä SRL:n ylimääräisen syyskokouksen tunnelmat.

Tilaa Hevosurheilu, niin tiedät, mistä puhutaan. Täältä.

Million Thoughtsin nimetön veli on myös hauskan värinen. Kuva: Leena KahisaariMillion Thoughtsin nimetön veli on myös hauskan värinen. Kuva: Leena Kahisaari