Anna Kärkkäinen ja Kulta-ahon Kasimir ovat nyt myös tuoreita hallikultamitalisteja. Suomenhevosten koulumestaruus tuli hankittua jo aiemmin kaudella.

Valmistelu oli mutkaton. Hevonen kävi hiitillä.

“Tuntui, että oli ollut sen verran tässä jo kisataukoa ja hevosessa painetta, niin käytiin tekemässä viimeistelyt tuossa Hevosopiston hiittisuoralla. Hiittis on yli kilometrin mittainen, ja hyvin ravihevosille huollettu ja kunnossa pidetty, niin sitä kelpaa päästää laukkaa”, Kärkkäinen kertoi.

“Kasimir on siitä kiva, että se asettuu kyllä ihan kiltisti menemään, ja kun se saa käyttää kroppaa koko liikelaajuudelta, niin hyväähän se sille tekee!”

Voitto oli varsin selvä, 74,6 prosenttia, vastaan hopealle sijoittuneen Ypäjä Arskan ja Annamari Heikkilän 70,3 prosenttia. Sibbo ja Henna Arpalo suorittivat 69 prosentin pintaan.

Suomenhevosten hallimestaruudet ratsastettiin seitsemän ratsukon luokkana, suomenhevosten mestaruus kür -vapaaohjelmana musiikin tahdissa.

“Se, että yksi tuomari antoi taiteellisesta puolesta 80 prosenttia tuntui tosi mukavalta, eikä sellaista ole ennen käynyt. Ja hyvinhän se menikin, hevonen oli rento ja hyvä.”

Nyt on ohjelmassa kuukauden maastoilu.

“Vaikka tämä on tämmöinen koronakausi ollut, niin kyllä mulla sellainen olo on, että ihan tarpeeksi on päässyt kisaamaan. Nyt voi hetken vetää vähän henkeä.”

Viikonloppu kruunasi Kasimirin kauden.

Vain yksi asia jäi harmittamaan, mutta se ei liity suomenoriihin.

Viikonloppuna ratsastettiin 5-vuotiaiden hevosten Champion-finaali kolmen hevosen miniluokkana.  Kärkkäiselläkin olisi ollut hevonen, mutta osallistumisoikeutta ei sääntöjen puolesta annettu, koska kvaalitulokset tamma Lindy Hop de Quadrille oli aiemmin kaudella hankkinut toisen ratsastajan Liia Laukkasen kanssa, ja toisin kuin estepuolella, tulosten edellytetään olevan ratsukkokohtaisia.

“Jotenkin tuntuu, että eihän tuo noi voi mennä…  Tuollainen sääntöhän häiritsee jopa hevosen myymistä, jos se olisi vielä esimerkiksi kasvattajan omistuksessa, niin kuin nuoret hevoset usein ovat. Koska ajattelin, että sääntöjä ei ole ehkä ihan loppuun asti ajateltu, laitoin asiasta kyselynkin FWB-yhdistykselle”, Kärkkäinen tuumaa.

Tulokset täällä

Lisää teemasta: RatsastusPLUS