Punametsän Ratsastajien järjestämissä kilpailuissa oli melko vähän startteja kansallisissa luokissa.

Prix de Suomenratsut -luokassa kilpailtiin 400 euron ykkösestä merin tasolla, mukana oli 6 ratsukkoa. Rahat vei yhdellä puomilla Linnea Haukilehto 8-vuotiaalla tammalla Hilkun Ruusu (Kiripassi – Jeppo). Reetta Ahtila otti kaksi seuraavaa sijaa.  120-luokan voitti Nea Koskinen – Cisco Z, ja vain 2 hengen 125-luokan Eemil Oinas – Benjamin.

Haukilehto kiitteli helteistä ilmaa ja hyvää palkintotasoa ja totesi, että ainakin hänen hyppäämiinsä luokkiin pohjakin oli kohdallaan.

Haukilehto kilpailee nyt oppilaidensa suomenhevosilla pienempiä luokkia, sillä ykkösratsu, raamikas ja kapasiteetikas Aroha Pilotti (Ponuveikko – Karl-Hemming), on sairauslomalla hankalan suolistotulehduksen takia.

“Se on pitkäaikainen ongelma”, Haukilehto huokaa.

Ensi viikonlopun Pohjola-sarjaan hän onkin lähdössä Hilkun Ruusun kanssa. Sille metrin taso on nyt sopivaa.

“Se on helppoa ja kivaa, joten ihan kilpailemaan ollaan lähdössä. Mestaruuksiin mennään sitten vasta ensi vuonna. Pääasiallisesti hevonen on omistajansa kouluratsuna”, Haukilehto kertoo.

Entä mikä olisi Haukilehdon neuvoi muille nuorten suomenhevosten ratsastajille?

“No sen olen oppinut, että ei liikaa eikä liian nopeasti. Usein näkee, että nuorilla suomenhevosilla hypätään liian isoja. Yleensä 6-vuotias ei ole vielä valmis metrin luokkiin. Silloin mennään Kasvattajakilpailu, sitten 7-vuotiaana metriä ja aikaisintaan 8-vuotiaana mestaruuksiin.  Sekin on harvinaista, että 8-vuotiaalla kannattaa hypätä mestaruudet”, Haukilehto linjaa.

Laakson tulokset täällä.

Lisää teemasta: RatsastusPLUS