Ville Vaurio on Hevosurheilun kesäkuun personal trainer. Lue Villen viisaita ajatuksia hevosen kouluttamisesta.

 

Kesäkuun Personal Trainer on pidetty kouluvalmentaja Ville Vaurio.

Vaurio on pohtinut paljon kommunikaatiota hevosen ja ratsastajan välillä. Oikeastaan ratsastuksessa on eniten kyse juuri kommunikaatiosta.

Vaurio pitää huolen siitä, että pääsee kiittämään hevosta.

“Meillä on aika rajalliset keinot kertoa hevoselle että jokin on epätoivottua, ja se tuottaa hevoselle epämukavuutta. Kannattaa mieluummin satsata siihen, että hevonen ymmärtää kiittämisen”, hän sanoo.
Vaurio ei juurikaan rankaise hevosta. “Jos hevonen tarjoaa jotakin, mitä en halua, pidän vaan pyytämisen päällä. Lopetan vasta, kun olen saanut edes sinne suuntaan, mitä haluan. Vanha lasten leikki ‘kylmenee-kuumenee’ toimii hevostenkin kanssa. Jätän hevosen mietittäväksi miten se pääsee niistä mun avuistani pois.”
Taputtaminen tai rapsutus niskaan ei sinänsä ole hevoselle kovinkaan suuri bonus, mutta kun ne yhdistetään asiaan, jota hevonen oikeasti arvostaa, kuten pitkiin ohjiin ja avuilla pyytämisen lakkaamiseen, taputuksesta vähitellen muodostuu hevoselle palkinto.
“Mun hevoset eivät olisi oppineet niitä asioita joita ne ovat oppineet, jos ne eivät ymmärtäisi kiittämistä.”

 

Hera’s Pride on FWB, mutta minkälainen! Eihän noin pitkää suomalaista sukua ole kuin suomenhevosilla. Joita Hera’s Priden sukutaulusta myös löytyy.

Lisa Honkaranta-Boström ja Göta Karlstedt kertovat Hera’s Priden kiehtovan tarinan.

Lisa Honkaranta-Boström, Göta Karlstedt ja Hera’s Pride. Tässä kuvassa tosin yksi Karlstedtin elämän hevosista, ravitamma Lotta.

 

Orvokki “Okki” ja Lauri Jalkanen,  sukutietäjät vailla vertaa, puolestaan kertovat minkälainen nainen oli Eva Wrede, joka löytyy hyvin monen FWB:n takaa, myös Hera’s Priden. Lauri tunsi Wreden henkilökohtaisesti ja kertoo ratsukasvatuksen grand old ladyn olleen mitä lämminsydämisin ihminen. Tietenkin hän oli hevosnaisten tyyliin mielipiteissään hyvin varma, etenkin jos ne koskivat orivalintoja.

Eva Wreden muistiinpanoja hevosistaan.

 

Mukavia, runsaita ja valaisevia lukuhetkiä! Kannattaa varata aikaa.

Lehden voit tilata 29,90 euron hintaan kokeeksi  kolmeksi kuukaudeksi täältä