Henri Ruoste esitti Kontestrolla toisen kerran Top Gun -musiikkiin laaditun kürinsa.

Ohjelmassa tuli pieni virhe vaativaan vaihtosarjaan, joka alkaa kakkosvaihdoilla, muuttuu ykkösvaihdoiksi ja palaa taas kakkosvaihdoiksi. Kontestro oli tapansa mukaan jännittynyt, mutta kuuliainen. Tällä kertaa tuomarit eivät antaneet näyttävälle ruunalle kaikkein korkeimpia numeroita, mutta prosentit 80,370 riittivät kovassa seurassa viidenteen sijaan.

Emma Kanervan Dambacu on liikkeiltään paljon vaatimattomampi, mutta ratsukolla alkaa olla jo hyvä yhteinen kokemus. Dambacu esiintyi energisesti, ja tuomarit palkitsivat sen prosentein 74,759, mitkä ovat ratsukolle hyvänlaiset.

Kanerva oli luokan jälkeen hieman hämmentynyt, koska tuloslistassa oli hämminkiä hänen kohdallaan. Lopulta saatuihin tuloksiin hän oli tyytyväinen, kuten hevoseensakin.

Kanerva totesi, että kür ei ollut ratsukon paras, ja siinä tuntui, että kisatauon takia ohjelmaa ei ole päässyt ratsastamaan pitkään aikaan. Ykkösvaihdoissa oli ensin virhe, mutta sen Kanerva sai korjattua. Piaffit olivat paremmat kuin torstaina, mutta passageihin ratsastaja olisi kaivannut lisää tasaisuutta.

“Mutta oli se kaikkiaan tosi hyvä. Tullessaan radalle se jännittyi, mutta tuli sitten paremmaksi”, Kanerva summaa.

Tulokset täällä.