Se ei ole vähän se.

Parhaat pisteet Ironman H otti laukasta, joka arvioitiin 8,8 pisteen arvoiseksi.

Luokan kommentaattorituomari Maria Colliander sanoi Yvonne Östermanin ratsusta Hevosurheilulle jo perjantaina, että kärkisijoille jos haluaa, ravi vaatii selkeästi jotakin lisää.

Huonoksi onnekseen Österholm ratsasti luokan ensimmäisenä, jolloin yleisö vielä valui paikoilleen, nimenomaan raviohjelman aikana.

“Ironman jännittyi ja se tietenkin näkyi sen ravipisteissä”, Österholm harmitteli. “Vaikka se muuten oli kerta kaikkiaan super! Nämä olivat kisat, joissa tämä hevonen oli ensimmäistä kertaa reissussa, öitä pois kotoa.”

Ravista hevonen sai nyt vain 7,5. Ratsastettavuus arvioitiin 7:ksi.  Tulevaisuudennäkymä on mainio 8,2.

Tästä on vielä matkaa luokan voittajaan, Andreas Helgstrandin muhkeaan Revolutioniin, joka vaikuttaa ikäistään paljon vanhemmalta ja kypsemmältä, kuten TV-kommentaattori Christoph Hess:kin lähes hämmästyneeseen sävyyn huomioi. Hevonen on ostettu oripäiviltä aikoinaan 1,2 miljoonalla eurolla.

Mitä sanoi oriista tuomari Colliander?

“Powerhouse, rockstar. Mikä balanssi laukassa! Ja kun on voimakas niin kuin tuo hevonen on, ja yhteisymmärryksessä ratsastajansa kanssa, tulevaisuudennäkymä on pyöreä 10. ”

Österholm teki taattua työtä 6-vuotiaiden lohdutusfinaalissa. 3 sija Diodilla toi osallistumisoikeuden sunnuntain finaaliin.

Österholm oli 5-vuotisfinaalin jälkeen positiivisella mielellä.

“Kolmesta hevosesta kaksi finaaliin ja yksi melkein!” hän iloitsi.

Hän oli myös väsynyt.

“Mä olen keskittynyt niin hirveästi koko päivän, että nyt olen ihan puhki!”

Tulokset

Sunnuntaina suomalaiset starttaavat vielä kahdessa finaalissa.

Emma Kanervan vuoro on Suomen aikaa noin klo 11.20 7-vuotiaissa ja Yvonne Österholmin 6-vuotisfinaali päättää iltapäivällä MM-kisat. Kisoissa on mainio live-televisionti.

Lisää teemasta: Nuorten kouluhevosten MM-kisat