Saksan Isabell Werth oli Bella Rosellaan omalla tasollaan kouluratsastuksen MM-kilpailussa Tryonissa.

Kouluratsastuksen pitkäaikainen kaikenvoittaja Isabell Werth on osaamisellaan tasolla, että hän voittaa muut usein vähän tavallisemmallakin hevosella. Kun alla on superhevonen kuten Bella Rose (Belissimo – Cacir Aa), hän voittaa ylivoimaisemmin. Neljäs henkilökohtainen MM-kulta tuli prosentein 86.246 %, kun hopeamitalisti sai 81.717 % ja pronssimitalisti 81.489 %.

Bella Rose on 14-vuotias tamma, joka kilpaili 4 vuotta sitten Caenin MM:issä ja oli joukkueohjelmassa toisena Valegron jälkeen. Seuraavaan ohjelmaan hevonen ei pystynytkään starttaamaan, ja toipuminen huippukuntoon kesti pitkään. Moni jopa ihmetteli, miksi Werth otti kauas Tryoniin Bella Rosen – mitaliehdokkaita hänellä olisi ollut valittavaksi asti. Mutta Werth tiesi, mitä teki.

“Tämä hevonen on lahja, näin sen heti, kun tapasin sen ensimmäistä kertaa 3-vuotiaana. Sen keveys, sen eleganssi, se että hän ei ikinä halua tehdä virhettä. Bella Rose on täynnä voimaa ja energiaa, ja sen kanssa työskenteleminen on suurin ilo”, Werth kuvasi hevostaan torstaina joukkuekilpailun jälkeen.

Hopealle ratsasti ratsasti pieniin epätarkkuuksiin sortunut USA:n Laura Graves – Verdades ja pronssille hieman yllättäen Charlotte Dujardin vasta 9-vuotiaalla tammallaan Mount St John Freestyle. Hevosen kokemattomuus näkyy vielä, mutta mikä liikkuja se onkaan!

Tryonin kouluratsastuksessa on jäljellä vielä yksi kilpailu: sunnuntaina ratsastettava 15 ratsukon kür-finaali. Ennakkosuosikkeja on yksi.

Tulokset täällä.

 

Lisää teemasta: MM-kisat