Jankari jatkaa johdossa, kun lauantaipäivä kenttäSM:issä päättyi Suonenjoella rataestekokeeseen.

Asetelmat SM-kisassa muuttuivat hieman, mutta Elmo Jankari ja Duchess Desiree jatkavat kärjessä 29,1 sakkopisteellä ja Sanna Siltakorpi ja Bofey Click jatkavat kakkosina (34,1).

Ratsukko Jankari-DD otti vain 1,9 yliaikapistettä ja oli näin ainoa, joka ei pudottanut puomia Simo Leppäsen radalla.

Koulukokeen jälkeen kolmantena ollut Virpi Nättiaho sai rataesteissä virheitä 14,8 pisteen edestä ja tippui sijalle 6. Suvi Järvi nousi Orlandalla kolmanneksi.

Jankari kipusi Sorayalla pari sijaa ylemmäs ja on nyt tällä toisella hevosellaan sijalla 10.

Jankari ei edelleenkään ole tehnyt päätöstä hevosvalinnasta. Hän miettii asiaa viimeiseen asti, ja kävelee ensin maastoradan.

Huomista maastokoketta varten kilpailijat siirtyvät Suonenjoen Vanhamäeltä muutaman kymmenen kilometrin päähän, ratamestari Perttu Purasen Aron tilalle Eliakselaan.

Tänään iltakuudelta Jankari, Siltakorpi ja Ann-Niina Kiviniitty olivat matkalla Aroon maastoradan kävelyä varten.  Sunnuntaiksi on luvattu sadetta.

“Ei se sadekaan niin haittaa, vaan enemmänkin se, miten pohja käyttäytyy sateessa. Täällä on aika märkää. En ota mitään riskejä pohjan suhteen DD:n kanssa. Sanotaan nyt vaikka niin, että paljon epätodennäköisempää on, että starttaan huomenna sillä kuin Sorayalla”, Jankari päätti.

SM-tilanne kahden osakokeen jälkeen täällä

Lisää teemasta: Kenttäratsastuksen SM