Kenttäratsastaja Elmo Jankari nousi tänään sunnuntaina Puolan Strzegomissa neljän tähden lyhyen kilpailun kärkikolmikkoon.

Sunnuntain maastoradan ratsukko suoritti vähimmällä yliajalla ja nousi kokonaiskilpailun kolmanneksi.

“Me oltiin jotain 20 sekuntia nopeampia kuin seuraavaksi nopein. Aikaan ei päässyt kukaan, koska eilen täällä satoi tosi paljon, ja rata oli aika raskas”, Jankari kertoi.

Soraya antoi tasoitusta muille jäämällä koulukokeessa sijalle 32 alle 60 prosentin suorituksella.  Kouluosio ei ole kuuman tamman vahvinta osaamista, lisäksi Jankari on huomannut, että tamma ei jostain syystä viihdy lainkaan juuri Strzegomin kouluareenalla.

“Mutta mikä se syy tollasella herkällä hevosella sitten ikinä onkaan, vaikea sanoa”, hän tuumasi.

Ratesteillä tuli yksi puomi alas.

Puolan startti oli hyvä valmistelu jatkoa ajatellen.  Soraya on ilmoitettu viiteen tähteen Ranskan Paussa kahden viikon kuluttua. Viisi tähteä on korkein mahdollinen vaikeustaso kenttäratsastuksessa.

Toinen hevonen, Duchess Desirée ei ollut tasollaan, mikä ei sinänsä ole ihme tamman pitkän kilpailutauon takia. Näinkin tamma oli lopputuloksissa kymmenes. Luokassa oli 37 lähtijää.

“DD ei tykkää yhtään kun maasto on mutainen niin kuin täällä. Se on kevyt ja pitkälaukkainen hevonen joka arvostaa kimmoisaa ja pitävää pohjaa. Myöskään kouluosiossa se ei ollut niin hyvä kuin voisi olla, ja rataesteillä vähän sama juttu,  mutta onpahan nyt etappi alla kohti seuraavaa kisaa, joka on DD:n kanssa varmaan Pratoni del Vivarossa kuukauden kuluttua.”

11.10.2020 Tulokset CCI4*-S, lyhyt kilpailu, Strzegom, Puola

1) Phoebe Locke Pica d’Or, GBR 41,6
2) Katrin Norling Fernando-Ukato, SWE 44,6
3) Elmo Jankari Soraya, FIN 48,1
…10) Elmo Jankari Duchéss Desirée, FIN 53,8
Täydet tulokset

 

Huomisessa RatsastusPLUSsassa lisää Strzegomista ja kauden jatkosta.