Elmo Jankari sai kansainväliseltä ratsastajainliitto FEI:ltä keltaisen kortin eli varoituksen Barroca d’Alvassa. Syyksi keltaiseen korttiin mainittiin liiallinen ”ohjien ja kannusten käyttö”. Koska kyseessä on toinen keltainen kortti vuoden sisällä,  ratsastajalle lankeaa tänään alkanut 2 kuukauden kilpailukielto.

Sekä Jankarin että tapausta vierestä seuranneen Seija Hacklinin mielestä Barroca d’Alvan FEI stewardit ylireagoivat. Hacklin on FEI:n virallinen safety officer, jonka tehtäviin kuuluu ratsastajien ohjaaminen riskitilanteissa, riskien ja vaaratilanteiden kartoitus ja arvioiminen. Hän ei ollut toimihenkilönä kyseisissä kisoissa.

”Hevonen Blue Gin nousi useita kertoja kahdelle jalalle ja yhden kerran niin pystyyn, että teki pahaa katsoa. Elmo istui hiljaa satulassa ja yritti saada hevosta laskeutumaan alas. Siinä kaikki”, Hacklin kummastelee.  Jankarilla oli tilanteessa lyhyet kannukset, mutta ei raippaa.

”Omasta mielestäni en toiminut väärin tilanteessa, mutta kisan toimihenkilöt eivät olleet samaa mieltä. Jälkiviisaasti ajateltuna olisi kannattanut tulla alas satulasta ja taluttaa hevonen talliin”, Jankari kuittaa.

Jankaria harmittaa, mutta hän ymmärtää stewardien toimineen parhaansa mukaan näinä aikona, jolloin hevosen hyvinvointiongelmat ovat jatkuvasti otsikoissa. Hän ei myöskään aio valittaa, ettei valmistautuminen kauden päätapahtumaan EM-kisoihin vaarannu käsittelyn venyessä.  Jankari ilmoitti asiasta SRL:lle.

Jankari toteaa, että hänen on nyt luovuttava Blue Gin –hevosesta, jonka järjestyksessä kuudes ratsastaja hän jo on. Vaarallinen pystyyn nousemis-ongelma on hevosella ollut nuoresta asti, eikä sitä ole saatu siitä karsittua.  Hevonen on tutkittu ja kuvattu perinpohjaisesti eläinlääkärillä, eikä siitä ole löydetty vikaa, joka selittäisi käytöksen.

Myös Soraya on lähtenyt Jankarin tallista. Se on siirretty saksalaiselle kenttäkilpailija Elmar Leschille. Jankarin vanhempien päätös myydä heidän omistamansa tamma harmittaa Jankaria, sillä vaikka tamma Jankarin mukaan on kuuma, se on myös erittäin lupaava.