“Paremminkin olisi voinut mennä, mutta kyllä tuosta selvitään”, Elmo Jankari totesi. Koulutulos oli kohtuullinen.

Käynti- ja raviohjelmat olivat hienot, mutta laukassa hevonen pääsi liian pitkäksi, mikä näkyi muun muassa vaihdoissa. Jankari joutui tekemään kuolainvaihdoksia viime tipassa, minkä takia hän myöhästyi hieman startista ja sai siitä hieman parin sijan verran rangaistuspisteitä. Hevoselle sopinut laattakolmipalakuolain oli välillä kielletty, ja sitä ei uskallettu laittaa, kun sillä ei ollut valmentauduttu. Kangella hevonen oli kuitenkin nyt huono, ja siksi kuolaimet vaihdettiin viime hetkellä.

Maastorata on Jankarin mieleinen.

“Sen pitäisi olla hevoselleni hyvä kaikin puolin. Jos hevonen on tarpeeksi halukas menemään ja pysyn linjoilla, niin että teen sen menemisen mahdolliseksi, pääsemme hyvin lähelle ihanneaikaa”, Jankari luottaa.

Sanna Siltakorpi miettii vielä taktiikkansa. He metsästävät mahdollisimman hyviä henkilökohtaisia tuloksia, koska Suomen joukkue hajosi Pauliina Swindellsin hevosen loukkaannuttua.

“Oli se kyllä tosi paha. Tällä joukkueella ja näillä hevosilla paikan saavuttaminen olisi ollut suhteellisen realistista. Mutta tällaista elämä näiden kanssa on”, Jankari sanoo.

Jankari lähtee maastoon sijalta 23. ja hyvin jännittyneellä hevosella jo torstaina koulunsa ratsastanut Sanna Siltakorpi sijalta 63. HSanna Siltakorpi ja Bofey Click starttaavat klo 13 Suomen aikaa, Elmo Jankari ja Duchess Desiree 16.16. Maasto näytetään suorana YleAreenalla.

Kilpailua johtaa Saksan Michael Jung hevosella FischerChipmunk FRH.

Tulokset täällä.

 

Lisää teemasta: Euroopanmestaruudet 2019