“Kokonaisuutena oikein hyvä viikonloppu”, Elmo Jankari myhäilee matkalla kotiin viiden tähden kenttäkilpailusta Ranskan Pausta.

Tai ei sentään kotiin, mutta Saksaan Sveitsin rajalle. Siellä odotellaan vajaat pari viikkoa seuraavia kilpailuja, jotka päättävät kuluneen, hyvin erikoisen kenttäratsastuskauden. Sorayan osalta kausi on kuitenkin jo ohi. Paun kolmen päivän kilpailu 11 minuutin maastoradalla oli rankka fyysinen ponnistus, minkä ansiosta tammalla on edessä pari kuukautta kokonaan ilman satulaa.

Ennen Pauta Jankari oli vähän varautunut ja mietti, voiko viiteen tähteen todella mennä Suomessa tehdylllä valmistelulla. Kaksi viikkoa sitten hän ratsasti neljää tähteä Puolassa valmistautumiskilpailuksi. Lopputulos olikin onnistunut: 21. sija kauden ehdottomasti haastavimmassa kilpailussa.

Koulu oli hankala, ja Jankari oli jopa lähellä keskeyttää, mutta onneksi loppua kohti tamma rentoutui. Maastossa Soraya oli tapansa mukaan elementissään ja oli estevirheetön ja nopea. Myös rataesteet se hyppäsi hyvin – ainoa virhe tuli viimeisellä, harvalla pystyllä, johon Soraya tuli vähän alamäkeen ja jätti etuosansa alas. Mutta se nyt tarkoitti vain muutaman sijan pudotusta.

Jankari muistuttaa, että koulukokeen vaikeuden takia Soraya on hevonen, jolla ei voi koskaan ihan todella hyvin pärjätä. Mutta kilpailla voi, missä tahansa.

“Jos kaikki on hyvin, tämän kanssa mennään ensi keväänä Badmintoniin”, Jankari sanoo.

Paun tulokset täällä.