Elmo Jankari tuli Paun viiden tähden kenttäkisojen maastosta maaliin kevyesti hengästyneenä.

“Sorayan paras rata ikinä, ja kyllä varmaan minunkin”, hän totesi tyytyväisenä tuoreeltaan. Hän sai Pausta sitä, mitä lähti hakemaankin, kokemusta itselleen tältä kenttäkilpailun kaikkein vaikeimmalta tasolta.   Hevosen kyvyt maastossa tiedetään, kuin myös tiedetään myös sen haasteet kouluosiossa.

“Melkoista intervalliahan tuo oli.  Sorayalla täytyy hidastaa useimmille esteille, jotta sen saa sopimaan jostain kapeasta tehtävästä läpi, sillä se painaa niin paljon kädelle, mistä seuraa sitten se, että on laukattava kahta kovempaa esteiden välit”, Jankari totesi. Vaikeusastetta tällaisen hevosen kanssa lisää se, että Paun tehtävät oli rakennettu joko ylä- tai alamäkeen ja lähestymisiä niille ei useinkaan päässyt tekemään kovin suoraan. “Paljon piti koko ajan olla kääntymässä.”

Viiden tähden kenttäkisan maasto on pari minuuttia pidempi kuin pitkän neljän tähden maasto, ja kaikki esteet ovat teknisyyden ja koon puolesta tapissa. Paun viisi tähteä käsittää 6300 metriä aikaan 11,08 minuuttia, ja radalla on 31 estettä ja 45 hyppyä.

“Raramestari Pierre Michelet’n radat on aina vaikeita”, Jankari totesi.

Hän ratsasti Sorayalla suorat tiet joka esteelle, ja otti yliaikaa kohtuulliset 3,6 pistettä. Tämä suoritus nosti suomalaisratsukon monta pykälää ylös tuloksissa. Ihan kärkeen ei 39 sakkopisteen koulutuloksella ole asiaa, siitä pitävät huolen reilusti alle 30 pisteen kouluosion ratsastajat, joita Paussakin oli 19 kappaletta. Kenttäkilpailussahan pisteet kertyvät miinuspisteinä, ja voittaja on se, jolla on niitä kisan loputtua kaikkein vähiten.

Maaston jälkeen johtosijaa pitää tuloksella 21,3 britti Laura Collett hevosella London 52.

Kisa ratkeaa huomenna sunnuntaina rataestekokeessa.

Tulokset täällä