Hollannissa uraa tekevä Jasmin Seppälä ratsasti hienon kilpailun Belgiassa nuorten hevosten MM-kilpailussa.

Seppälä ratsasti viisivuotiaalla KWPN-ruunalla Jetski E.b.:llä (Dakar VDL – Cascavelle) ensin nollaradat torstaina ja perjantaina ja kvaalautui sunnuntaina ratsastettuun 5-vuotiaiden finaaliin. Vaativan 130-senttisen finaaliradan Seppälä ja Jetski E.b. suorittivat puhtaasti, mutta uusinnassa tuli puomi toisella esteellä.

“Olin suunnitellut siihen tiukemman kurvin, esteelle tuli pidempi etäisyys ja hevonen laskeutui takapuomille”, Seppälä kertoo.

Pudotus kirveli hiukan, mutta vain hiukan.

“Olen todella tyytyväinen. Kilpailuun lähti yli 240 ratsukkoa, ja olimme top kympissä”, hän hymyilee.

Mutta superyllättynyt hän ei ole.

“Olen tiennyt, että hevonen pystyy tähän, joten tämä oli jopa odotuksenmukaista.”

Seppälä on ratsastanut ruunaa siitä asti, kun se oli neljä. Hevosen tulevaisuudesta ei ole päätetty. Kiinnostuneita ostajia oli jo aiemmin, ja nyt niitä on entistä enemmän. Menestys vaikuttaa myös hintaan. Seppälällä ei ole sovittu osuutta myyntihinnasta, niin kuin joskus tehdään.

“Mutta eiköhän tästä jonkinlaisen hyvän suorituksen bonuksen voi antaa. Kaikki ovat hyvin tyytyväisiä”, hän hymyilee.

Muita suomalaisratsukoista finaaliradalle asti selvisi Henri Kovacs Cucci Ic (Calato – Calido I). Luokan voitti Jason Foley irlantilaisratsullaan Rockwell RC (i. Kannan).

Lisää nuorten hevosten MM-kilpailuista maanantaina RatsastusPLUSsassa, Seppälään tutustutaan paremmin perjantain printtilehdessä.

Tulokset täällä.