John Antell siirtyi GP-sarjan johtoon voittamalla Savonlinnan osakilpailun. 

Antell tiputti puomin ensimmäisellä kierroksella, mutta puomit pysyivät kannattimillaan kakkoskierroksella. Ykköspalkinto tiesi 1400 palkintorahoja.

“Pitkä yhteistyö”, hän kuvaili voiton avaimia Iscara del Masetin kanssa.

“Skouppihirviön”, kuten kuvaili vastustajansa hevosen kakkoseksi sijoittunut Janna Jensen. Jensen teki päinvastoin, hyppäsi puhtaasti ensimmäisen kierroksen ja tiputti toisella. Sen verran hitaamman ajan Jensen sai, että kakkossijaan ja tonnin rahapalkintoon oli tyytyminen.

“No hei, meillä taas on sen verran lyhyt yhteistyö Julien kanssa,  että me yksinkertaisesti ei vielä tunneta toisiamme”, hän totesi hyväntuulisesti.

“Mutta Salossa mulla on aina mennyt hyvin. Se on kotikenttä oikeastaan”, hän jatkoi. GP-sarjan seuraava ja viimeinen osakilpailu ratsastetaan siellä viikon kuluttua. Jensen kipusi sarjassa ensi yrittämällä toiseksi.  Kolmanneksi kipusi 10 ratsukon luokassa Petra Heikkinen.

Sekä Joonas Oranta että Jasmin Ranta-aho vetäytyivät toiselta kierrokselta.

Kärkikaksikko kehui medialle Savonlinnan ja Vuohimäen ratsastuskeskuksen olosuhteet, radan ja radan pinnan. Matkaa tulee, kun toinen tulee Sipoosta ja toinen Somerolta, mutta se ei haittaa tahtia.

“Täytyyhän sitä hevosautoakin välillä vähän ulkoiluttaa”, sanoi Jensen.

Myös ratamestari sai kehut,  vanha konkari Aki Ylänne.

“Kyllä Akin radat tunnistaa. Ne ovat akimaisia”, sanoi Jensen.

Akimaisuus on esimerkiksi sitä, että tehdään 90 asteen kaarros esteelle, jolloin ratsastaja itse päättää askeleet.

“Testataan vähän ratsastajan omia hoksottimia. Mikä on aina hyväksi. Etenkin tietenkin silloin, kun hevosen kanssa ollaan jo melko samalla aaltopituudella”, Jensen jatkoi.

“Ihan kiva ettei hypitä aina siellä 150 kilometrin kolmiossa saman ratamestarin tehtäviä”, kiteytti Antell.

Lue maanantain RatsastusPLUSsasta lisää. Entä mitä kuuluu Vuohimäen ratsastuskeskuksen isäntäväelle Rautiaisille,  joiden sydän sykkii urheilulle? No vaikka mitä. Sen voit lukea ensi perjantain lehdestä.

Tulokset