Viiskymppisiään viettävä on vielä viikon päivät 49-vuotias, mutta me emme odota. Syntymäpäivähaastattelu on jo nyt! 

  • Ja se on henkilöstä, joka on saanut ratsastuksessa aikaan muutakin kuin puolen vuosisadan aikajanan.  Ikonista, joka on jättänyt suomalaiseen ratsastukseen aivan omanlaisensa jalanjäljen.  Hänen ihanne-Suomessaan ratsastuskoulut olisivat kaupunkien ja kuntien tukemia, kuten Ruotsissa. Silloin ratsastustuntien hinnat pysyisivät kohtuullisina ja lapset aloittaisivat harrastuksen turvallisissa ja valvotuissa olosuhteissa. He tekisivät asiat alusta asti oikein, mikä veisi heidät pitkälle urheilussa ja taidoissa.
  • Sammaliston karavaani kulkee ja tunnelmat ovat viimeisimpien Oripäivien jälkeen hieman kaksijakoiset.  Markus Lindblomilla on visio, joka hänen mielestään suomalaisessa ratsujalostusyhteisössä pitäisi toteuttaa.  Puhutaan oriiden käyttäytymisestä ja sen periytymisestä.   Anneli Hakatie paljastaa, että heidän oritallissaan seisoo holsteinien ja FWB:eiden joukossa myös yksi käpyeläin. Wikipediasta luemme, että muurahaiskäpyjen lahkoon kuuluu kahdeksan tunnettua lajia. Ja sitten tämä yksi riihimäkeläinen – Sammaliston tallin vertaisarvioiduin jalostuseläin!
  • Tästä se lähtee! “Toivotaan parasta ja pelätään pahinta”, sanoo puolestaan Elmo Jankari, joka starttaa pitkästä pitkästä aikaa huippuhevosellaan Duchess Desireellä Sopotissa. Edellisen startin jälkeen on tapahtunut niin paljon. Jankari on nykyään perheenisä ja tottahan toki perhe on mukana kisamatkalla.

Tällä viikolla perjantain lehti ilmestyy jo torstaina.

Jos sinulle ei Hevosurheilun ratsastuslehti vielä tule, tästä voit tehdä edukkaan tilauksen. Valitse vuoden kestotilaus diginä. Se maksaa 35 euroa ja oikeuttaa sinut lisäksi maanantain RatsastusPlussaan!

Mukavia lukuhetkiä.