Perjantaina Suomen joukkueet ottivat lapsiratsastajien joukkuekilpailussa Ruotsissa kaksoisvoiton, lauantaina Jone Illi voitti luokkansa sekä Eolita L:llä lapsiratsastajien GP:ssä 120-luokassa että uudella Manouscha Van ‘T Steenputjella 110-luokassa.

Suomen joukkueessa perjantaina ratsastivat Illin ja Eolitan lisäksi Nella Mäyrä – Cara, Daniela Simola – Mousko du Buisson Z ja Julia Linnanmäki – Tenor.

Illille kilpailut olivat ensimmäiset kansainväliset.

“Ajattelimme lähteä kokeilemaan, millaista on. Vähän kyllä jännitti. Mutta tosi hyvin meni”, hän hymyilee. “Joukkuekilpailu oli myös minulle ensimmäinen. Oli tosi kiva kisata joukkueena ja jännittää muiden puolesta.”

Uusi hevonen Manouscha Van ‘T Steenputje on 7-vuotias tamma Belgiasta, joka on hypännyt aiemmin 125- ja 130-tasolla. Yhteinen sävel löytyi heti ensimmäisissä kilpailuissa.

Radoilla erinomaisesti toiminut Eolita L sen sijaan on ollut villinä.

“Radoilla se on ollut ihan ok, mutta palkintojenjaoissa ja kunniakierroksilla olen pysynyt just ja just selässä”, Illi kertoo.

Vaikka kansainväliset olivat vasta 12-vuotiaan ratsastajan ensimmäiset, hän kertoo lähteneensä uusintoihin kaasu pohjassa ja voittamaan.

“Totta kai. Pakko yrittää”, Illi kuittaa iloisesti.

Baltic Finalin tulokset täällä.