Junioreiden EM-kisoihin pyrkivä Aura Vasama, 18,  on ratsastanut Folindaa nyt reilun vuoden päivät ja tulosta alkaa tulla.

“Tämä on ihana hevonen, joka tekee radalla ihan kaikkensa sen eteen, että voitto tulisi. Tykkään siitä ihan hirveesti”, toista viikkoa Liettuan kisamatkalla oleva Vasama toteaa.

Saavutuslistalla on voitto eilen perjantaina ja kolmossija tänään lauantaina kahden tähden 130-luokissa, virolaisia ja paikallisia senioriratsastajia vastaan.  Luokassa, jonka Vasama voitti, oli 30 lähtijää ja kymmenen nolla-nolla-tulosta, joista Vasama oli Folindallaan ylivoimaisesti nopein.  Kullo Kender oli kansainvälisen ykköstason Artasillaan luokassa toinen, 65 sekunnin sadasosaa hitaampana. “Folinda kääntyilee esteeltä toiselle niin hirveetä vauhtia, että hyvä että perässä pysyy. Esteälykäs kuin mikä. Skouppiakin siinä löytyy”, Vasama kehuu hevostaan. 11-vuotias KWPN Folinda (Van Gogh – Ahorn) on edellisellä ratsastajallaan, hollantilaisella Suus Kuyetenilla hypännyt 140-145 -tasolla.

Sunnuntaina on CSI2* -kisan finaalit. Vasama hyppää  135-luokan.

Seuraavalla viikolla kilpailu jatkuu yhden tähden tasolla esteratsastuksessa ja koululuokkina, jonka listoilla on mukana muun muassa Anna von Wendt, kolmella hevosella.

“Me pakataan heti kimpsut ja kampsut ja lähdetään illalla kohti Suomea, ajetaan yön yli ja mennään maanantaina aamuseiskalta Tallinnassa lauttaan”, Vasama kertoo.

Matka on ollut hyödyllinen. “Pääsee edes vähän pois kotoa, kilpailemaan vähän kansainvälisestikin”, Vasama iloitsee. Valmentaja Henrik Ehrnrooth on mukana.

Jatkokausi menee niin, että jos PM-kisat Ypäjällä järjestetään, ne ovat ohjelmassa. Sitten onkin jo mietittävä kauden päätavoitetta junioreiden EM:iä Portugalin Vilamourassa, jonne matka menee Hollannin kautta.

“Lähdetään sinne Hollantiin varmaan jo kesäkuun puolella. Viime kesänä oltiin Traversissa lähellä Peelbergeniä. Luis Joppen, Henkan tuttu, kävi valmentamassa.”

130-voittoluokan tulokset täällä

Liettuassa on muitakin suomalaisia. John Antell meni perjantaina hyvän 145-radan yhdellä pudotuksella Iscara del Masetilla, kahdeksas sija toi  765 euroa matkarahaa. Myös Pipsa Koski on mennyt A-Brokilla isoa linjaa yhdellä pudotuksella.