Lorenzo de Luca kiilasi johtoon

Enempää kuin kahta puhdasta rataa saatiin odottaa pitkään, mutta tulihan niitä lopulta viisi kappaletta.  

Italian Lorenzo de Luca piti keskiviikkona hankkimansa 1,19 virhepistettä ja kiilasi tässä vaiheessa kärkeen.

USA:n McLain Ward on hopealla ja Ruotsin Peder Fredricson pronssilla. Luokassa jaettiin myös rahapalkinnot.  Voittaja sai lähes 30 000 euroa.

Joukkuetilannetta johtaa Sveitsi,  USA kakkosena ja Saksa kolmosena.  Erot ovat pieniä ja huomenna voi tapahtua vielä mitä vain. Joukkuemitalit jaetaan huomenna, perjantaina.

Joukkuetilanne täällä

Ratsastettavuuden on oltava Alain Waden toisen päivän MM-radalla huippuluokkaa.

Muuten kolisevat puomit.  Kun ne kolisevat muutenkin.

Jos oletus ei ole, että ratsastettavuudessa on korjattavaa lähes kaikilla,  ratamestari Wade on todellakin rakentanut huippuvaikean radan, joka karsii säälimättä.

Juuri ratsastettavuuteen kaatui Juulia Jyläksen ja edelleen kovin freesin ja menossa olevan oriin Finishing Touch Wareslagen tie. Alkurata näytti lupaavalta.  Kaksi ensimmäistä pudotusta olisi voinut välttääkin, mutta niiden jälkeen ori kävi yhä vahvemmaksi ja sitä mukaa hypyt muuttuivat laakeammiksi.

“Fini taisi ensimmäisessä pudotuksessa vähän jopa säikähtää. Se lähti juoksemaan, enkä sen jälkeen voinut tilanteessa enää paljoakaan. Samalla se tuli jotenkin jäykäksi kropastaan, mikä entisestään huononsi ratsastettavuutta”, Jyläs totesi.

Sarjaesteillä tuli pudotuksia ja astuminen vesihautaan, ja yksi aikavirhekin, sillä rata on laskettu todella tiukaksi. Kun 5 pudotusta ja aikavirhe (yhteensä 21 pistettä) lisätään keskiviikon aikaluokasta saatuihin 6,28 pisteeseen, on lopputulos 27,28 virhepistettä. Se on melko paljon jatkoa ajatellen.

“Eiköhän tämä tässä ollut. Pitää katsoa jotkut kisat heti ensi viikolla kotona jostain ja jatkaa vaan nöyrästi harjoituksia”, Jyläs hymähti.

Jyläs toteaa, että hänen nykyisellä 5 tähden kisojen kilpailutahdillaan ei voi oikeastaan edes olettaa pärjäävänsä tässä joukossa.

“Kyllä se niin valitettavasti vaan on. 2-3 tähden kisoissa olen ihan kilpailukykyinen, mutta nämä kisat ovat ihan eri juttu.”

Vaikeaa oli kaikilla muillakin.  Kuten FEI TV -kommentaattori osuvasti totesi,  tämän radan sarjaesteisiin piti päästä sisälle, mutta niistä piti päästä myös ulos. Yhtään katastrofaalista suoritusta ei ole nähty, mutta virheettömiä suorituksia on niin vähän, tasan 2, kun 61 ensimmäistä suoritusta on nähty, että nyt on heräämässä jopa jo kysymys, onko rata liian vaikea.

Suomen hollantilaisen maajoukkuevalmentajan Bert Rompin mielestä se ei sitä ole. “Rata on rehellinen ja hyvä”, Romp toteaa.

Päivitys klo 20.26 Lisätty Jyläksen kommentit

Päivitys klo 23.45 Täydennetty juttua luokan tulostietojen osalta

Tulokset päivittyvät tänne

Lisää teemasta: MM-kisat