Esteratsastaja Juulia Jyläs aloitti kilpailemisen uusilla hevosillaan kansainvälisellä kahden tähden tasolla Lierissä.

Tuttuja hevosia oli mukana vain Courage T Z:n varsa Helsinki T Z, joka hyppäsi tasaisesti 130-tasolla.

Uusia tuttavuuksia 140-luokkiin oli peräti kolme. Fleurabella-V (Diarado – Chin Chin) ei ottanut viikonlopun aikana yhtään puomia, mutta viikonloppu päättyi kahteen kieltoon 145-radalla.

Uusi 12-vuotias ruuna Just Sexy M (Son of Sexy Eyes – Gaspari I) otti joitain puomeja, kun taas 10-vuotias ruuna Leandro de Rigo (Carabas V/d Wateringhoeve – Indorado) ei toiminut kilpailutilanteessa.

”Kilpailut toivat paljon informaatiota. Nämä olivat ensimmäiset kilpailut uusilla hevosilla, joten opimme paljon puolin ja toisin”, Jyläs toteaa. ”Kilpailu on aina kilpailu, ja siellä tulee esiin eri asioita kuin kotona.”

Hän kertoo, että Fleurabella on muuttunut kotona sileällä huomattavasti parempaan suuntaan ja saanut rentoutta tekemiseensä.

”Mutta sille on uusi asia hypätä vähemmällä paineella. Se oli nyt radalla tosi korkealla ja varovainen. Tähän asti se on aina rynnännyt esteelle täysillä, mutta nyt se alkoi katsoa, tulla takaisin ja ajatella. Se oli vähän ulalla, ja sitten tuli nämä pysähdykset, mitä se ei ole aiemmin tehnyt. Se ei kuitenkaan tuntunut yhtään pelästyneeltä, joten nyt vain hiomme yhteistyötä ja näitä uusia vaihteita”, Jyläs toteaa.

Just Sexy M:stä hän totesi, että ruuna hyppää helposti isoja, mutta yhteistyössä on kehitettävää.

”Se on aika iso, ja tunnen sen selässä itseni pieneksi. Ratsastettavuus on saatava paremmaksi”, Jyläs sanoo.

Leandro de Rigon Jyläs kertoo halunneensa palauttaa oikeastaan heti sen ostettuaan, mutta myyjä hävisi tavoittamattomiin. On käynyt myös ilmi, että hevonen ei ole aiemminkaan toiminut kilparadoilla, vaikka se hyppää erittäin hyvin.

”Sille etsitään nyt toinen ammatti, kouluratsastuksessa tai kentässä. Se on hirveän kiltti ja sympaattinen hevonen”, Jyläs sanoo.

Lisää teemasta: RatsastusPLUS